r
Nosalty Logó

Sajtos masni

Durcsó
Sajtos masni
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

247
Kalória
10.3g
Fehérje
12.3g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
18.8g
Víz
60.9g
Koleszterin
343.8mg
Élelmi rost
544.3mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1969 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 247 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4727.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    996 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1969 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát osszuk két részre (válasszuk el a lapokat, vagy vágjuk félbe a tömböt), s mindkét felet nyújtsuk ki 1-2 mm vastagra.
  2. Az egyik részt kenjük meg tojással, s szórjuk meg a reszelt sajttal. Lehet készíteni parmezánnal vagy más, erős ízű sajttal, akkor a fűszerezés elmaradhat. Ha azonban pl. trappistát használunk, sózzuk meg, és az egyik felét borssal, a másikat paprikával erősíthetjük.
  3. A másik felet is kenjük meg tojással, majd a megkent felével lefelé terítsük a sajtos lapra. Jól nyomkodjuk össze a két részt.
  4. Vágjuk 1x5 cm-es téglalapocskákra a tésztát, melyeket aztán megcsavarva helyezzünk sütőpapírral bélelt tepsire. A maradék tojással kenjük meg őket.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük a masnikat, illetve míg szépen megpirulnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sok mostanában a leveles tészta receptem. Ennek az az oka, hogy mikor megleltem a tengerészpite receptjét, beszereztem egy hatalmas csomagot, két fél kilós tömbbel. S mivel egy-egy tömböt fagyottan elvágni nem lehet, kénytelen voltam egyszerre kiolvasztani, s a maradékot is felhasználni... Most pedig, mit tesz Isten, megint leltem egy remek pitét (csirkés-csicsókás pite a BBC-től), és ismét kezdeni kellet valamit a maradékkal. Az ötlet Ízbolygótól származik, mint már oly sokszor... És újra meg kell állapítanom: a leveles tészta nagy-nagy találmány!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...