Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-mascarponés pogácsa

Sajtos-mascarponés pogácsa
Sajtos-mascarponés pogácsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem merem már leírni- a fiam gombfoci versenyre készült. Ilyenkor a legideálisabb valami pogácsa, kifli, ilyesmi, amiből ha bekapkod néhány darabot, máris nem hal éhen. Így hajnalban kipattantam az ágyból, és nekiveselkedtem, hogy reggel finom, forró pogácsával bocsássam útra a kis aranyost.

hozzávalók / 12 adag

  • 3 tojássárgája
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt + 10 dkg a tetejére
  • 1 dl tej
  • 1 tk méz
  • 4 dkg élesztő
  • 1 ek só
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg vaj
  • 50 dkg BL-55 finomliszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk benne.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és langyos helyen letakarva egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 2 cm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, megszórjuk reszelt ementáli sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 431
elküldve: 4
receptkönyvben: 157
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, ementáli sajtos pogácsa, mascarponés pogácsa

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katonka
Katonka Mon, 2018-07-16 12:05

Nagyon tetszik, nagyon szívesen megcsinálnám / meg fogom csinálni!
Kérdésem: Kiszaggatva bemet a mélyhűtőbe - aztán csak kiveszem és kisütöm?
Köszönöm szépen a választ előre is!

Katonka
Katonka Mon, 2018-07-16 12:04

Nagyon tetszik, nagyon szívesen megcsinálnám / meg fogom csinálni!
Kérdésem: Kiszaggatva bemet a mélyhűtőbe - aztán csak kiveszem és kisütöm?
Köszönöm szépen a választ előre is!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2015-05-11 19:20

Szenzációs vagy. Sült hagyma? Így biztosan nem unsz rá, ha ennyi variációban megsütöd. Én csak hálásan köszönöm az élménybeszámolót és az újabbnál újabb ötleteket. :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2015-05-12 08:03

Ilyenről még nem is hallottam, de nagyon jól hangzik. Hol lehet ilyet kapni? Te kész csoda vagy. :-)

maya52
maya52 Tue, 2015-03-03 23:22

Érdekes itt nem a receptről van szó, hanem a menyecskéről meg a hosszú botról röhely

robbiedani
robbiedani Thu, 2014-12-25 20:55

Elkészült. Életem egyik legjobban sikerült pogácsája lett, köszi a receptet. Én a lisztet megvariáltam, rozmaringos kenyérlisztet használtam a nagyobb adathoz és sima lisztet a másiknak. Baromi jól ment a mascarponés ízhez.

robbiedani
robbiedani Wed, 2014-12-31 13:23

Most sajt helyett tepertővel is megcsináltam. Isteni finom így is.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-12-31 14:35

Huuuuu azt is nagyon szeretem. Annyira felcsigaztal, hogy tegnap megsutottem kecskesajttal es rozmaringgal, fergeteges lett.
boldog uj evet kivanok es hozza nagyon sok finom receptet!
Szeretettel : evi neni

robbiedani
robbiedani Sun, 2015-03-22 11:19

keszul a kaposztas valtozat dupla adagban. hihetetlen jo ez a recept. mar fejbol megy. :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2015-03-22 11:56

Oszd meg velünk. Én nagyon kíváncsi vagyok. Biztosan kipróbálom, ha leírod.
Előre is köszönöm.
Üdv: Évi néni

robbiedani
robbiedani Sun, 2015-03-22 12:18

mindenbol dupla adagot hasznaltam, csak sima liszttel es ciabatta liszttel kevertem el, illetve sajt helyett egy kozepes fej kaposztat reszeltem es piritottam bele jo borsosan. most van a sutoben. az illata nagyon jo.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2015-03-22 14:39

De a mascarpone benne maradt, csak az ementáli maradt el és ahelyett van a káposzta? HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, a tepertősről már ne is beszéljünk. Imádom.

kápolna
kápolna Sat, 2013-07-13 14:31

Feltétlenül kell a tönkölyliszt? Kösz a választ: nagymama

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-07-14 16:34

Nem feltétlen, csak én szeretem és így készítettem. Félfogósat is el tudnék képzelni hozzá.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-06-03 16:51

A fiamnak ízlett, tehát azt mondom jó recept. Ő nagyon válogatós, meg lehet bízni az ízlésében.
Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-06-03 02:20

Szerencsés nagyon ez a Te fiad, ilyen szerető, gondos anyukával! Kellemes hetet, T:)
A pogik persze gyönyörűek, de ami a legjobban tetszik, hogy tk liszttel keverted!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-06-03 16:50

Torma,ha látnád, el sem hinnéd, hogy milyen cinege cipője. Olyan, mint egy hosszú bot. Ezért kezdtem változatosan főzni, nehogy ráunjon valamire. Azért én nem adom fel, csak ráküzdök 1-2 kilót. Üdv: Vass.

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-06-04 01:15

Jot kuncogtam :))) Remelem ilyen humorosan írsz majd a szakacskonyvedben is!!?? Jó a szöveged, jok a receptjeid; biztos siker lesz!

witch
witch / witch Mon, 2013-06-03 00:53

Pedig erdemes volt leirni, mert jot nevettem a story-n. :))
Hiaba a magyar haziasszonyok mar csak ilyen
tuzrol pattant menyecskek, foleg ha a szeretteikrol
van szo. "^+^"
udv:witch

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-06-03 16:47

Kedves Witch!
Nem vagyok még a tűzről pattant formámban, de nagyon igyekszem, hogy úgy legyen. Persze valóban értük bármikor, bármit.
Üdv: Évi néni