Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-kefíres kifli

Sajtos-kefíres kifli
Sajtos-kefíres kifli
210 perc / előkészület: 180 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családomnak ez a klasszikus vendégváró sós nasi, így elég gyakran készül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha tényleg vendégek érkeznek, akkor 16 részre vágom a lángosokat, ha nem, akkor jó nagy nagy kifliket sütök, ami karamellás tejjel kitűnő uzsonna a gyerekeknek...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. Ez idő alatt a lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, s beleöntjük a megkelt élesztőt. Beleütünk 2 egész tojást, hozzáadunk 1 tk sót és a kefírrel és az olajjal kemény tésztát gyúrunk. (Fontos, hogy kemény legyen a tészta, különben sütés közben a kiflik ellapulnak.)
  2. A kész tésztát gyúrótáblára tesszük és 8 egyenlő részre osztjuk. A cipókat 30 percig pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, a margarint összekeverjük a tömlős sajtokkal és 1 tk sóval.
  4. A cipókból mindig kettőt nyújtunk ki, kb. azonos méretűre, s az elsőt megkenjük a sajtos margarin 1/4 részével, majd ráillesztjük a második lapot, s még egy picit nyújtjuk.
  5. A derelyemetsző segítségével 8 vagy 16 részre szabjuk fel, s szélesebb felétől jó szorosan feltekerjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 órán át pihentetjük. Majd felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal és közepesen meleg sütőben 1/2 óra alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 196
elküldve: 1
receptkönyvben: 352
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós kifli, kefires tekercs

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KRYSZTYKA
KRYSZTYKA Wed, 2012-10-17 12:21

Szia! Ma elkészítettem némi módosításokkal (pl. tetejére szezámmagot, lenmagot tettem, a belsejébe a tömlős sajthoz tettem a reszelt-sajtot) de az alap tészta és az elkészítési mód ugyanaz. Nagyon finom lett. Köszi a receptet!

batane.monika
Móni főz / batane.monika Wed, 2012-10-17 12:35

Örülök, hogy neked is ízlett, én is szoktam másképp készíteni pl téliszalámis medvesajttal valami fenséges úgy...

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-05-08 13:54

Nagyon fincsi! Már elgondolkodtam azon, hogy vajon édesen-túrósan milyen lehetne...hmm...:-))

lindani
lindani Wed, 2012-04-18 09:07

Bocsi kedves hozzászólók, a pihentetés nem egyenlő a kelesztéssel!

hóvihar
hóvihar Fri, 2012-02-24 13:32

mindenképp kipróbálom, csak nagyon soknak tartom azt a két órát, szerintem én sem fogom annyit keleszteni.

Szerencsés Jánosné
Szerencsés Jánosné Thu, 2012-02-23 20:11

sziasztok,én nem kelesztem ilyen sokáig.igaz nem gyúrom nagyon keményre, utolsó kifli feltekerése után, meg kenem pici tejjel kikevert tojássárgájával.légkeveréses HIDEG sütőbe rögtön beteszem.200C és 25-30perc alatt megsül. próbáld ki.

hóvihar
hóvihar Thu, 2012-02-23 16:15

szia, nagyon tetszik a recept, de miért kell két órán keresztül pihentetni még a végén?

1541
finomliszt 70 dkg
tojás 3 db
élesztő 5 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
kefir 3 dl
2 tk
cukor 1 ek
margarin 20 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
sajt 15 dkg