r
Nosalty Logó

Sajtos-fűszeres bundában sült karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sajtos-fűszeres bundában sült karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A bundához

A húshoz

A sütéshez

Összesen 1036 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A bundához

A húshoz

A sütéshez

Összesen 4138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A bundához

A húshoz

A sütéshez

Összesen 315 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 1036 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170 g

Zsír

  • Összesen
    334 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5242.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2295 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2769 micro
Összesen 4138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A bundához

A húshoz

A sütéshez

Elkészítés

A bundához

  1. A karajszeleteket alaposan megmossuk, vékonyra kloffoljuk, és besózzuk.
  2. Amíg a husi pihen, állítsuk össze a bundához a tésztát: egy edénybe üssünk egy tojást, dobjuk rá a fűszereket, sót, borsot, fokhagyma granulátumot, majd a lisztet. Folyamatos kavargatás mellett adagoljuk hozzá a tejet, és keverjük csomómentesre.
  3. Reszeljük bele a sajtot, majd a zöldlevelet mossuk meg, és vágjuk apróra, szórjuk bele a sűrű tésztába.
  4. Forrósítsuk fel az olajat, majd a husikat forgassuk meg kevéske lisztben, majd a tésztában.
  5. Mindkét oldalukat süssük barnára közepes lángon.
  6. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 816
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 67602
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Ajánló

Szalmakrumplit, esetleg krumplipürét vagy rizi-bizit ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-fűszeres bundában sült karaj
Andi80_ 380 recept

Nem akartam a szokásos liszt-tojás-morzsa forgatással bajlódni, ezért kísérleteztem ki ezt a finom kis bundát, ami jó puha. Természetesen csirke- vagy pulykamellből is készíthető.

Hozzávalók

A bundához

A húshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!