r
Nosalty Logó

Sajtos-fűszeres bundában sült karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sajtos-fűszeres bundában sült karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A bundához

A húshoz

A sütéshez

Összesen 1036 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A bundához

A húshoz

A sütéshez

Összesen 4138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A bundához

A húshoz

A sütéshez

Összesen 315 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 1036 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170 g

Zsír

  • Összesen
    334 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5242.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2295 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2769 micro
Összesen 4138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A bundához

A húshoz

A sütéshez

Elkészítés

A bundához

  1. A karajszeleteket alaposan megmossuk, vékonyra kloffoljuk, és besózzuk.
  2. Amíg a husi pihen, állítsuk össze a bundához a tésztát: egy edénybe üssünk egy tojást, dobjuk rá a fűszereket, sót, borsot, fokhagyma granulátumot, majd a lisztet. Folyamatos kavargatás mellett adagoljuk hozzá a tejet, és keverjük csomómentesre.
  3. Reszeljük bele a sajtot, majd a zöldlevelet mossuk meg, és vágjuk apróra, szórjuk bele a sűrű tésztába.
  4. Forrósítsuk fel az olajat, majd a husikat forgassuk meg kevéske lisztben, majd a tésztában.
  5. Mindkét oldalukat süssük barnára közepes lángon.
  6. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 815
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 66312
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Ajánló

Szalmakrumplit, esetleg krumplipürét vagy rizi-bizit ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-fűszeres bundában sült karaj
Andi80_ 380 recept

Nem akartam a szokásos liszt-tojás-morzsa forgatással bajlódni, ezért kísérleteztem ki ezt a finom kis bundát, ami jó puha. Természetesen csirke- vagy pulykamellből is készíthető.

Hozzávalók

A bundához

A húshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek