Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-fűszeres bundában sült karaj

Sajtos-fűszeres bundában sült karaj
Sajtos-fűszeres bundában sült karaj
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem akartam a szokásos liszt-tojás-morzsa forgatással bajlódni, ezért kísérleteztem ki ezt a finom kis bundát, ami jó puha. Természetesen csirke- vagy pulykamellből is készíthető.

hozzávalók / 4 adag

A bundához

A húshoz

A sütéshez

ajánlat

Szalmakrumplit, esetleg krumplipürét vagy rizi-bizit ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A karajszeleteket alaposan megmossuk, vékonyra kloffoljuk, és besózzuk.

  2. Amíg a husi pihen, állítsuk össze a bundához a tésztát: egy edénybe üssünk egy tojást, dobjuk rá a fűszereket, sót, borsot, fokhagyma granulátumot, majd a lisztet. Folyamatos kavargatás mellett adagoljuk hozzá a tejet, és keverjük csomómentesre.

  3. Reszeljük bele a sajtot, majd a zöldlevelet mossuk meg, és vágjuk apróra, szórjuk bele a sűrű tésztába.

  4. Forrósítsuk fel az olajat, majd a husikat forgassuk meg kevéske lisztben, majd a tésztában.

  5. Mindkét oldalukat süssük barnára közepes lángon.

  6. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 47 665
elküldve: 30
receptkönyvben: 975
elkészítve: 78/88
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karaj sajtos bundában, bundázott sertéssült, petrezselymes bundában sült karaj

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Tue, 2016-03-01 16:32

Kedves Andi,
a hétvégén én is elkészítettem, nagyon finom lett. Máskor is asztalra fog kerülni. Köszönöm a receptet!

twixy
twixy Sun, 2015-01-11 14:24

Kedves Andrea!

Köszönöm a receptet! Nagyon,nagyon finom !!!!!

nikibaba1
nikibaba1 Wed, 2014-05-28 13:46

Már sokszor elkészítettem, mindenkinek nagyon ízlik. Köszi a receptet.

nkrisztee
nkrisztee Sun, 2014-05-11 16:36

Ma elkészítettem csirkemellel és valami isteni finom! Így jó ahogy van! Köszönöm a receptet!

u.bridge
bridge / u.bridge Mon, 2014-02-10 13:13

Ma ez volt az ebéd! Nagyon finom puha lesz a bunda és a husi is tőle. Köszi a receptet! Üdv, bridge :d

mokizsu
mokizsu Sat, 2013-11-30 19:02

Én csirke és pulykamellből szoktam csinálni, vékony szelet hús, a massza a palacsintatésztától egy kicsit sűrűbb, bors ill. fokhagyma helyett pedig szerecsendiót teszek bele. Nem győzőm csinálni, mert nagyon szereti az egész család.
Ezt a variációt is ki fogom próbálni.

kitti93
Kitti / kitti93 Fri, 2012-10-05 13:30

Kedves Andrea!
Én karaj helyett csirkemellel késztettem el! Nagyon finom lett, mindenkinek ízlett, úgyhogy köszönöm a receptet, máskor is el fogom készíteni!
üdv: Kitti

1036
tojás 1 db
finomliszt 4 púpozott ek
0.5 tk
bors 2 csipet
fokhagymapor 0.5 tk
tej 1.5 dl
petrezselyem 1 csokor
sajt 7 dkg
sertés rövidkaraj 60 dkg
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 3 dl