Sajtos Dundi Rudi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
20g rizslap73 kcal
-
40g sonka55 kcal
-
20g trappista sajt70 kcal
-
20g mozzarella60 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
40g panko158 kcal
-
40g tartármártás84 kcal
-
1g szezámmag8 kcal
-
170g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
636
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
100g rizslap364 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g panko790 kcal
-
200g tartármártás422 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
850g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
3184
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
4.8g rizslap18 kcal
-
9.6g sonka13 kcal
-
4.8g trappista sajt17 kcal
-
4.8g mozzarella14 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
9.6g panko38 kcal
-
9.6g tartármártás20 kcal
-
0.3g szezámmag2 kcal
-
40.9g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
153
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2096 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 1296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
636
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.5 g
Zsír
-
Összesen 125.8 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 936 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10480.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1783 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1766 mg
-
Nátrium 6478 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 414.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 826 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 662 mg
-
Retinol - A vitamin: 803 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1102 micro
Összesen
3184
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
10 nagy db rizslap
-
100 g finomliszt
-
4 db tojás
-
1 ek szezámmag
-
10 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Először is nedvesítsük meg a rizspapírt egy tál langyos ízben, és várjuk meg, amíg megpuhul. Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl forró vizet, mert szétszakad a lap!
- Ezután tegyünk 1 vagy 2 szelet sonkát és egy sajtrudat a lap egyik végére. Hajtsuk fel a végét, és hajtsuk rá az oldalait is, majd szorosan, feszesre tekerjük fel, akárcsak egy nyári tekercset.
- Ezt követően hagyományosan panírozzuk be, de duplán! Forgassunk minden tekercset lisztbe, majd tojásba, végül a morzsába (amibe tettünk egy evőkanál szezámmagot). Majd ismételjük meg a tojás-morzsa fázist. Ehhez hasonlóan járjunk el minden tekercsnél. Így biztosan nem szökik ki a sajt, és jó vastag ropogós bunda lesz a rudikon.
- Közepesen forró olajban süssük őket aranybarnára, és kedvenc szószunkkal vagy köretünkkel tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 784
- Össznézettség: 11560
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 28.
Receptkategóriák
további kategória:
szilveszter
kategória:
vendégváró falatok
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gerzsenyi Flóra
417 recept
Tudjuk jól, hogy a rizspapírnak nem éppen az a funkciója, amire most használtuk, de ez a recept túl jó ahhoz, hogy ne osszuk meg veletek!