Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos csirke ahogy kdrita készíti

Sajtos csirke ahogy kdrita készíti
Sajtos csirke ahogy kdrita készíti
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt kedvem egyik vasárnapi főzés során olajszagban állni és rántogatni. Hát próbálkoztam, és ez lett belőle. A család azóta is rendszeresen ezt rendeli. Kinek is kell ezek után a mezei rántott csirkemell.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap a csirkemell filét 2 dl sós tejben bepácoljuk.
  2. Másnap sütőpapírral egy tepsit kibélelünk. A kétféle sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást a liszttel összekeverjük. (Annyi lisztet kell a tojáshoz adni, hogy nagyon híg galuska állagú legyen.)
  3. A sütőt előmelegítjük. A csirkemellet a lisztes tojásban, majd a sajtban megforgatjuk. (Mintha paníroznánk.) A tepsibe helyezzük szépen szorosan egymás mellé.
  4. Minden szelet tetejére 1 szelet szalonnát helyezünk. Lefedjük, és betesszük a sütőbe. 180 C°-on 30 percig lefedve sütjük, majd 200 C° -on még körübelül 15 perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 257
elküldve: 13
receptkönyvben: 420
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell sajtbundában, bundázott csirke, szalonnás csirke sajtos köntösben

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mnyuszika
mnyuszika Thu, 2014-10-23 23:23

Ma megcsináltam karajjal meg tepsis burgonyával iszonyú nagy sikert aratott! Féltem hogy ráfog égni száradni a sajt de a panír miatt nem :) ajánlom mindenkinek gyors és nagyon finom

terranova56
terranova56 Mon, 2014-10-20 18:04

Meglepő, hogy 2012 óta nem szólt hozzá senki, ma megcsináltam, kiváló volt, igaz én is csak most találtam rá

moncsicsi83
moncsicsi83 Wed, 2012-11-07 09:24

Ez nagyon guszta. A sajtot össze kevered, vagy az egyikben megforgatod, a másik meg a szalonna után kerül rá?
köszi :)

kdrita
kdrita / kdrita Wed, 2012-11-07 10:00

A tojást keverem a liszttel össze és a sajtban külön megforgatom. Mintha paníroznál. A szalonnát a hús szeletek tetejére kb. közép tájra teszem mikor már a tepsiben van. :)

moncsicsi83
moncsicsi83 Wed, 2012-11-07 10:46

Keverésügyileg a kétféle sajtra gondoltam :) Bocsi, ha értetlenke vagyok :))
A szalonna tetejére meg már nem kerül sajt?

kdrita
kdrita / kdrita Wed, 2012-11-07 11:16

Igen a kétféle sajtot összekeverem, és a szalonna tetejére nem. Bocsi én nem értettem a kérdést. Remélem most oké. :)

kdrita
kdrita / kdrita Tue, 2012-11-06 21:11

Csirke után egyszer érdemes kipróbálnod sertés karajos változatot is. Ugyan az az étel mégis egy teljesen más ízvilág.

993
csirkemell filé 60 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
trappista sajt 20 dkg
füstölt sajt 20 dkg
tojás 2 db
tej 2 dl
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint