r
Nosalty Logó

Sajtos csirke ahogy kdrita készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kdrita
Sajtos csirke ahogy kdrita készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1002 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4004 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1002 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.8 g

Zsír

  • Összesen
    277.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6241.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1635 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2470 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    841 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 4004 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a csirkemell filét 2 dl sós tejben bepácoljuk.
  2. Másnap sütőpapírral egy tepsit kibélelünk. A kétféle sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást a liszttel összekeverjük. (Annyi lisztet kell a tojáshoz adni, hogy nagyon híg galuska állagú legyen.)
  3. A sütőt előmelegítjük. A csirkemellet a lisztes tojásban, majd a sajtban megforgatjuk. (Mintha paníroznánk.) A tepsibe helyezzük szépen szorosan egymás mellé.
  4. Minden szelet tetejére 1 szelet szalonnát helyezünk. Lefedjük, és betesszük a sütőbe. 180 C°-on 30 percig lefedve sütjük, majd 200 C° -on még körübelül 15 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12765
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem volt kedvem egyik vasárnapi főzés során olajszagban állni és rántogatni. Hát próbálkoztam, és ez lett belőle. A család azóta is rendszeresen ezt rendeli. Kinek is kell ezek után a mezei rántott csirkemell.

Hozzászólások (5)

witch

Jol hangzik! A talalas pedig gyonyoru. :)

kdrita

Köszönöm :), érdemes kipróbálni nálunk nagy sláger.

Törölt felhasználó

Azt hiszem, tudom mit f?zök hétvégén :)

kdrita

Csirke után egyszer érdemes kipróbálnod sertés karajos változatot is. Ugyan az az étel mégis egy teljesen más ízvilág.

moncsicsi83

Ez nagyon guszta. A sajtot össze kevered, vagy az egyikben megforgatod, a másik meg a szalonna után kerül rá? köszi :)

kdrita

A tojást keverem a liszttel össze és a sajtban külön megforgatom. Mintha paníroznál. A szalonnát a hús szeletek tetejére kb. közép tájra teszem mikor már a tepsiben van. :)

moncsicsi83

Keverésügyileg a kétféle sajtra gondoltam :) Bocsi, ha értetlenke vagyok :)) A szalonna tetejére meg már nem kerül sajt?

kdrita

Igen a kétféle sajtot összekeverem, és a szalonna tetejére nem. Bocsi én nem értettem a kérdést. Remélem most oké. :)

moncsicsi83

Minden oké, köszi szépen! Kifogom próbálni mindenféleképp ;)

terranova56

Meglep?, hogy 2012 óta nem szólt hozzá senki, ma megcsináltam, kiváló volt, igaz én is csak most találtam rá

mnyuszika

Ma megcsináltam karajjal meg tepsis burgonyával iszonyú nagy sikert aratott! Féltem hogy ráfog égni száradni a sajt de a panír miatt nem :) ajánlom mindenkinek gyors és nagyon finom

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.