r
Nosalty Logó

Sajtos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Sajtos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 838 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3349 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 247 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 838 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.5 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7892.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    2372 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2731 mg
  • Nátrium
    2256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 3349 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen. Egy laposabb (kb. 5 cm magas, 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk.
  2. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Amennyiben vastagabb a hús, a megmosott, szárazra törölt csirkemelleket hosszanti irányba félbevágjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel nyomkodjuk kicsit rá a sajtot, hogy rajta maradjon. Az így előkészített hússzeletet a kivajazott tál aljára fektetjük. Így folytatjuk, amíg a hús el nem fogy: a bundázott filéket szorosan egymás mellé helyezzük a jénaiba, két rétegben. A végén a maradék vajkrémet a sajttal borított csirkemellek tetejére tesszük.
  3. Előmelegített sütőbe téve körülbelül egy óra alatt aranyszínűre sül.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 220465
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 21.

Ajánló

@{Saláta} illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy egyszerű, könnyen elkészíthető, nagy konyhai jártasságot nem igénylő étel. Elrontani lehetetlen. Egyszóval biztos siker. Tetszés szerint variálhatjuk benne a sajtokat, szándékosan nem is tüntettem fel a hozzávalóknál a sajt fajtákat. Én most edámi, ementáli, maasdam és gouda sajtokkal bundáztam a csirkét. Természetesen egyfajta sajttal is készíthető, viszont többfélével finomabb. Ez az étel még egy nagy pozitívummal bír: langyosan és hidegen egyaránt kínálható, így például vendégség előtt egy nappal elkészíthetjük.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Petra! 2 kérdésem lenne. 1. Milyen vajkrémre kell itt gondolni? Mascarpone? Vagy pl Milli vajkrém? 2. Nem kell letakarni a husit? Fólia nélkül kell 1 órát sütni?

Petra

szia Ancsi, Natúr vajkrémmel készül, mint pl. a Milli. Fólia nélkül tehet? a süt?be, közben azért néha nem árt rápislantani, de nekem még sosem égett meg a teteje. Jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Szia,én is csinálok gyakran ilyet,de a sütés el?tt,még nyakon öntöm az egészet 2 dl. f?z? tejszínnel,igy még porhanyósabb!S?t néha ugy is csinálom,hogy a hús alá karikára vágott burgonyát teszek,igy a köret is megvan! szupi a recep,szia:Bea

Törölt felhasználó

Köszönöm, Petra, ki fogom próbálni!

Törölt felhasználó

Szia Petra! Ma kipróbáltam ezt a fantasztikus receptet! Egyszer?en mennyei.Nagyon finomra sikerült!Már a párom is lecsapott a kajára,a barátn?m pedig a receptre!Nagy sikere volt!!! Köszi,hogy megosztottad ezt velünk!

Petra

kedves Niki! nagyon örülök! egészségetekre!

Szintia

A mai ebédem Sajtos csirke volt. Liszt nélkül készítettem, így tökéletesen illett a 90 napos diétám fehérje napjára. Isteni finom! Köszönöm a receptet Petra! Szintia

Petra

Klasszul hangzik a tejszínes verzió, bár szerintem elég szaftos már a sima elkészítéskor is, és meglehet?sen kalóriadús:-) Azért egyszer kipróbálom! Az alá vágott krumpli jó ötlet, köszi szépen!

Törölt felhasználó

Szia Petra, El?ször is, gratulálunk az oldalhoz. A mai nap folyamán kipróbáltuk a sajtos csirke csodát. Mi is burgonyával és tejszinnel operáltunk, 1 réteg burgonya, majd a csirke, majd ismét a burgonya volt a tálban a sorrend. Fantasztikusan finom volt, és bevalljuk, egyik els? étel volt, amit csináltunk életünkben, de mégsem sikerült elrontani, ahogy az oldalon is szerepel. Egy kérdésünk lenne, ami nem hagy nyugodni: A 30 perces el?készületet hogy csináltad? Mi ketten (!!) 2 és fél órát készitettük el?, plusz a 60 perces sütés... :-) De megérte várni!!!! Mondjuk az is igaz, hogy a bevásárlás során 9 (!!!) háziasszonyt kérdeztünk meg mindenféle tudnivalóról. Pl, hogy a rendelkezésre álló 20 féle lisztb?l melyik a legjobb..... :-)))). És jénai tálat is venni kellett, ami ma már t?zálló edény néven fut.... :-) Köszönjük még egyszer, tényleg isteni lett egyébként. Üdvözlettel és igy tovább!

Törölt felhasználó

Sziasztok,úgy is próbáltam,hogy szeletelt bacon szalonnával kibéleltem a jénait,és utána tettem bele mindent---igy a leges-leg fincsibb!

Petra

kedves marketingesek, köszönöm, örülök, hogy tetszik az oldal:-) másodszorra már Nektek is sokkal gyorsabban megy majd az el?készítés, tizedjére meg lehet Ti is fél óra alatt összedobjátok:-)) további jó f?z?cskézést és sok sikert a konyhában! üdv, Petra

Törölt felhasználó

Szia Petra! Én már többször készítettem ezt a fajta sajtos csirkét,a tejszínes változatát is, nem csak mellét, a combját is és francia salátával kínálom....nagyon finom, a család egyik kedvence. Üdv.:Mariann

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Köszi ezt a receptet, igazán kiváló és nagyon jól sikerült!!! A krumplis változatát készítettem, és még annyival egészítettem ki, hogy a f?szerezésnél fokhagymát is nyomtam rá. Felejthetetlen! Tényleg nagyon jó az oldal, egy ideje már szinte csak innen f?zök!

Aurore

Ma én is kipróbáltam,és tényleg mennyei...és valóban gyorsan meg lehet csinálni,még a süt?nek se volt ideje bemelegedni,már összeraktam.Sütni azonban szerintem elég 35-40 percig,a hús omlós-puha lett,a szósz krémes-isteni!Nekem krumplival nehéznek t?nt,egy könny? salátát csináltam hozzá jégsalátával,paradicsommal,?szibarackkal,olivaolajos-citromos-sós-borsos öntettel.A férjem,aki szakács(nem is akármilyen!),úgy betolt 2 adagot,hogy öröm volt nézni!Köszi a remek receptet!

Törölt felhasználó

Hihetetlenül finom volt!!! Mellé krumplit csináltam, és egyszerre sütöttem ?ket a süt?ben. Hamar készen lett, és megnyaltuk utána minden ujjunkat! :) Nagyon köszönöm a receptet, az évfordulónkra tökéletes ebéd volt!!!!

Edit

Tényleg nagyon fincsi ez a csirke. Én a só és bors mellé fokhagymát is szoktam rá reszelni és így hagyom állni a húst egy órán át .Gratula a recepthez !

Törölt felhasználó

Én régóta készítem, de kicsit másként, ha van kedvetek próbáljátok ki... A jénai, vagy tepsi alját bacon szalonnával borítom. A kiklopfolt, 1 órát tejben áztatott csirkemellett enyhén sózom, lisztben, tojásban megforgatom, és rárakom a bacon szalonnára. Reszelt sajtot szórok rá, melybe füstölt sajt is került. Aztán megint csirkemell, majd sajt, amíg tartanak a hozzá valók. Az utolsó sor csirkehusira megint terítek egy sor bacon szalonnát, a maradék sajtreszeléket 1 pohár tejfölben elkeverem, és rákenem a bacon tetejére, majd betolom a hideg süt?be. Kb. 1 óra alatt gyönyör? aranybarnára sül. Különféle salátákat szoktam hozzá készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek