r
Nosalty Logó

Sajtkrémleves Anett konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtkrémleves Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1804 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5674 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    3259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1804 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel a vajat egy edénybe, pici olajat tegyünk hozzá, nehogy leégjen.
  2. Adjuk hozzá az evőkanál lisztet, és pirítsuk arany színűre.
  3. Ha megpirult, öntsük fel az alaplé felével, és keverjük jól el, nehogy csomós legyen.
  4. Tegyük bele a lereszelt trappista sajtot, keverjük, amíg elolvad. Fűszerezzük borssal és szerecsendióval.
  5. Adjuk hozzá a maradék alaplevünket, kicsit várjunk, amíg összesűrűsödik.
  6. Ekkor hozzá önthetjük a főzőtejszínt, beletesszük a füstölt sajtot is. Ezzel kész is a krémleves.
  7. A kész levesbe beletesszük a nagyobb háromszögekre vágott camembert és brie sajtot is.
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15189
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 26.

Ajánló

Ha nincs otthon csirke alaplevünk a vasárnapi ebédből, akkor használhatunk húsleves kockát is, a fél liter vízhez egy kocka épp elég.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs nagy titok. Imádom a különféle sajtokat. Egy levesbe foglalva együtt pedig igazi finomság készül belőle.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...