Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher torta mikróban

Sacher torta mikróban
Sacher torta mikróban
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múltkor süteményt szerettem volna sütni, de nem volt kedvem sokat pepecselni a konyhában, szokás szerint a neten kezdtem el keresgélni jó recept után. Akkor találtam rá erre a receptre, csak formám nem volt. Szerencsémre, most volt akcióban ilyen szilikon tortaforma az egyik áruházban, gyorsan vettem is, megcsináltam és most már tudom, hogy nem volt rossz befektetés megvenni ezt a formát :D.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyors megoldás, ha valami finomat kívánsz. yes

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat  habosra keverjük a cukorral (kézi mixerrel), ezalatt a mikróban felolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal.
  2. Amikor kész, hozzáöntjük a tojásokhoz, belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd enyhén kiolajozott szilikon tortaformába öntjük (én szív alakú formában sütöttem).
  3. Óvatosan berakjuk a mikróba, majd a legegyszerűbb felmelegítéses programon (750W)  5 percet sütjük.
  4. Az ajtót még ne nyissuk ki (bármennyire is kíváncsiak vagyunk) kb. 3 percig, hogy a sütemény magához térjen a sokkból, hogy már meg is sült. :)
  5. Ezután a formában hagyjuk kissé kihűlni. Vágjuk ketté, kenjük meg baracklekvárral, a tetejét is, öntsük le csokimázzal, díszítsük kedvünk szerint.
  6. Ha a csokimáz megdermedt, fogyaszthatjuk is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 27 990
elküldve: 12
receptkönyvben: 532
elkészítve: 22/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mikrós sütemény, 5 perces sütemény, mikrós süti

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

latte_macchiato
latte_macchiato Wed, 2015-02-04 11:50

Köszönöm a receptet, én is elkészítettem, picit száraz lett, de majd legközelebb tuti még jobb lesz :). Annyit csavartam a recepteden, hogy sárgabarackdarabos csokit tettem a tésztába és a tetejére és a lekvárral együtt isteni összhangba került és az illata is fantasztikus lett. Köszi mégegyszer :)

tompo80
tompo80 Tue, 2014-10-14 10:49

Én már párszor megcsináltam... Iszonyú egyszerű és eddig nem találtam olyat, ami jobban hasonlítana a bolti, cukrászati sacher-tortához! :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2014-10-14 11:58

Köszönöm kedves tompo80 :) nagyon jó ilyeneket olvasni, Neked meg további jó sütést-főzést kívánok.. üdv. Szivi

Dynnye
Dynnye Wed, 2014-07-30 12:17

Kedves rumiszivi!

A tortácska épp a spejzban hűl, ebéd utáni édességnek készült. :) Belenyalva a tésztába, nincs kétségem, hogy elfogy az utolsó morzsáig! A recept így jó, ahogy van, egyszerű és csodás, egyáltalán nem okoz gondot (még nekem sem, pedig ez volt az első mikrós tortám). Jénai tálba tettem, kibélelve azt sütőpapírral. Házi balacklekvár a belsejébe, tortabevonó és durvára tört mogyoró a tetejére. Köszönöm a receptet, úgy érzem, ezt még el kell majd készítenem néhányszor! :))

Dynnye

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2014-08-01 08:08

Kedves Dynnye :) nagyon örülök, hogy ekkora sikere van a sütinek.. én is gyakran készítem..és még mindig szeretik.. :D
Üdv. Szivi

Gisele
Gisele Fri, 2013-03-22 21:58

Szia!
Te hogy szoktad "leönteni csokimázzal"? És a tetején a képen földimogyoró van? Nagyon fincsinek tűnik! :))

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2013-03-23 07:55

Szia Gisele, én rá szoktam kanalazni a még meleg, folyékony csokimázat. A tetejére meg durvára vágott mandula került (ezen a képen). Finom is, nemcsak annak tűnik!! :D.
Szia, Szivi

csukati
csukati Sun, 2013-01-20 18:54

Én is elkészítettem. Az előkészítés, sütés (6perc 650w-on), lekvárral megkenés, csokimáz rákenése összesen 36 percet vett igénybe. Csak annyi volt a probléma, hogy nem akart elválni a jénai táltól és két szakadt részletben jött ki. Mit csináltam rosszul? Sebaj, a csokimáz ápol és eltakar. Finom lett. Köszi.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sun, 2013-01-20 21:20

Kedves Kati, nem tudom mi lehetett a baj. Ha a jénait kiolajoztad, akkor a tortának el kellett volna válnia a táltól. Ha legközelebb elkészíted, esetleg próbáld meg sütőpapírral kibélelni, úgy biztosan ki tudod majd szedni. Annak örülök, hogy ízlett, remélem a kudarc ellenére újra megsütöd majd.
Üdv. Szivi

ezanevem
ezanevem Wed, 2012-12-19 13:32

Szia! Kipróbáltam, nagyon finom lett :) Egy nagy jénai tálban csináltam meg, de így is szuper lett. Köszi a receptet :))

srituss
srituss Mon, 2012-05-21 16:07

Szia! Sajnos még nincs szilikonos tortaformám. Ha jénaiba teszem akkor is jó lehet a süti? köszönöm

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2012-05-21 17:32

Szia :), ha a jénai tálad kényelmesen elfér és tud forogni a mikróban akkor szerintem jó lesz a süti, próbáld ki nyugodtan. Aztán értesíts kérlek. Köszi :)

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Wed, 2012-04-04 21:59

Nagyon jó.......... Én a tésztát 3 felé vágtam, hogy még több lekvárt tudjak beletenni. Szilvával kentem meg... Még nem vágtam fel mert várom a vendégemet, de amint ideért nekiesek... Remélem az íze is lesz olyan jó mint amilyen egyszerű és gyors... Legalább váratlan vendégek esetén tudok mit használni... Beszámólok amint megkóstoltam.
Zsanett

bukikrisztina
bukikrisztina Wed, 2012-03-28 14:58

Fenomenális! Szkeptikus családom kevés esélyt adott neki, amikor vasárnap a rántott hússal egy időben nekifogtam. Ezután viszont a tortának csökkent az esélye nullára, hogy estére maradjon belőle. Köszi a receptet!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2012-03-28 17:18

Kedves Krisztina, örülök, hogy a szkeptikus családod adott a süteménynek egy kevéske esélyt :) s hogy sikeres voltál. Az érdem a tiéd is :). Szia

Zsuliett
Zsuliett / Zsuliett Sun, 2012-03-18 23:02

Szia! Ez a recept Isteni!!! És az benne a jó hogy ha este kívánok rá valami édesre akkor csak mikrózok és már ehetem is,köszönet érte :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2012-03-19 07:35

Szia Zsuliett, köszike a dícsérő szavakat :), remélem sokszor elkészíted majd ezt a süteményt. Szia

kibord
kibord Tue, 2012-03-13 20:54

Hát ez valami mennyei!!!
Nekem a tésztája jobban sikerült, mintha sütőben "rendesen" sütöttem volna.
Rumiszivi nagyon köszi, hogy feltetted :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2012-03-13 22:26

Kedves Kibord :), nagyon örülök és köszi a visszajelzést :), további jó sütést-főzést kívánok. Szia :)

mome
mome Tue, 2012-03-13 15:01

Kedves rumiszivi! Valami egyszerűen gyors édességre vágytam, a te receptedre esett a választás...nagyon finom lett, a tészta is omlós! Bár azt el kell, hogy mondjam, hogy nem volt étcsokim, se kakaóporom...így tejcsokoládé mikulást olvasztottam fel...így is remek lett! ;) Köszönöm!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2012-03-13 17:48

Kedves Mome :), nagyon örülök, hogy az én receptem lett a kiválasztott :) s annak még jobban örülök, hogy pozitív visszajelzést kaptam. Remélem még sokszor elkészíted ezt a finom süteményt. Szia :)

g.andrea
g.andrea Fri, 2012-03-02 16:00

Sütöttem már "mikrós" sütit,de eddig egyik sem izlett igazán.Ez a recept viszont nagyon ott van,senki nem mondaná rá,hogy nem a sütőben készült.Ajánlom kipróbálásra mindenkinek! Köszi a receptet!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2012-03-02 16:55

Én köszönöm a választ, örülök hogy ízlett, remélem ha "továbbfejleszted" közkinccsé teszed :) Szia

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2012-02-20 00:04

Szia, nem szárad ki, másnapra még finomabb, mert a tészta átveszi a lekvár ízét. Nekem még harmapdnap is ízlett.

Dr Szirovicza Éva
Dr Szirovicza Éva Sun, 2012-02-19 13:46

Gratulálok, fantasztikus a recept. Nem volt itthon csak sima fehérliszt, azzal is remek! Szép hétvégét! Sz. Éva

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sun, 2012-02-19 12:40

Szia, BFF55 a jelölése a féldarás lisztnek :), próbáld ki, remélem ízleni fog. Szia és sok sikert!

tjudit70
tjudit70 Sun, 2012-02-19 12:09

Szia, tetszik a recept, csak nem tudom milyen az a "féldarás liszt"?

701
étcsokoládé 100 g
vaj 100 g
finomliszt 100 g
cukor 80 g
tojás 3 db
sütőpor 1 kk
sárgabaracklekvár 2 ek
tortabevonó 10 dkg