r
Nosalty Logó

Sacher-torta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sacher-torta 5.
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 7106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 391 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    430.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    2406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4906.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    852 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735.4 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    500 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    1932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3444 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    2197 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2934 micro
Összesen 7106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 391 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat a tojássárágájával, kevés vízzel és a cukorral együtt megmelegítjük, ezután kihűlésig habbá verjük.
  2. A lisztet, a kakaóport, a csokoládét és az olvasztott vajat összekeverjük, majd óvatosan fakanállal vagy kézzel a tojásokhoz adjuk.
  3. Fémformában sütjük. Ajánlatos két ütemben sütni.
  4. A kihűlt tésztát 4 lapra vágjuk, megkenjük forró lekvárral (az oldalát is), majd bevonjuk csokimázzal.
  5. A Sacher-torta egyik jellegzetessége, hogy enyhén domború, így nem kell megijedni, ha nem lesz teljesen sima a teteje, mint a többi tortának.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 49871
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy kifejezetten nehéz recept, így nem lepődnék meg, ha nem sikerülne elsőre tökéletesen. Nekem csak negyedszerre jött össze a dolog, és akkor sem voltam igazán megelégedve a munkámmal, bár szerintem ez nem a recepten múlott. Sok sikert hozzá!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Petra oldalán, a hozzászólásoknál találtalak meg. Nagyon örülök ennek a receptnek, lényegesen egyszer?bben van megfogalmazva. Bár tisztában vagyok vele, hogy ez egy nehéz recept, mégis szívesebben állok neki ennek a verziónak:) Köszi, hogy meghoztad a kedvem az elkészítéséhez!

Törölt felhasználó

Örülök, ha tetszik a leírás. Remélem, sikerrel jársz. Jó sütést!

Törölt felhasználó

Kedves Rosebelle! Imádom a torta receptedet! Anyukámnak lesz szülinapja és nagyon szereti a Zacher tortát. Annak ellenére,hogy valóban nehéz recept,te írod le a legegyszer?bben! Szeretném elkészíteni neki,de az elejét nem tudom,hogy kell elkészíteni! "Az egész tojásokat a tojássárágájával, kevés vízzel és a cukorral együtt megmelegítjük, ezután kih?lésig habbá verjük." Hol melegítem meg? Mikróban,vagy felteszem a t?zre? Nem fog a tojás felforrni? Meddig melegítsem? Csak akkor kell felvernem ezt az egyveleget,ha már teljesen kihült? Hogy érted azt,hogy két ütemben süssem? Azt hiszem egyenl?re ennyi! El?re is köszönöm a segítséged! SaliSzandi

Törölt felhasználó

Kedves Szandi! G?z felett melegíted egy tálban, lehet?leg addig, amíg a tojások nem kezdenek rántottává sülni/f?ni. Folyamatos kevergetés mellett kb.40-45°-ig. Még melegen elkezded felverni, és addig vered, amíg kih?lt. Ezt úgy tudod a legegyszer?bben megállapítani, hogy megfogod a tál alját. Ha már hideg, kih?ltek a tojások. :) Két ütemes sütés alatt azt értem, hogy el?ször süsd 180°C-on, majd ha már félig kész, vedd le a h?fokot 160-ra. Ha kérdésed van, tedd fel bátran. Sok sikert hozzá! :)

Törölt felhasználó

Kedves Rosebelle! Köszönöm szépen a segítséget!! :)

Törölt felhasználó

Szia. Azt szeretném kérdezni,hogy ez az alapanyag mennyiség mekkora torta formába elegend?? Nekem egy 26 cm átmér?jü és egy 21 cm átmér?jü torta formám van, melyikbe készítsem el? Köszi szépen.

Törölt felhasználó

Szia. Ez a mennyiség egy 21 cm átmér?j? tortaformához elég.

Törölt felhasználó

Szia. Köszönöm szépen a gyors választ, akkor a 21 cm-es torta formával próbálkozom, remélem sikerül.

Törölt felhasználó

Kedves Rosebelle! Ma megcsináltam a tortát a férjem szülinapjára. Írtad, hogy els?re nem fog sikerülni, ami nagyon bejött. Az a bajom, hogy nekem nagyon lapos lett, nem jött fel rendesen. Azon gondolkoztam, hogy vajon nem kell ebbe süt?por??? A másik bajom vele, hogy nagyon girbe-gurba is lett...Szóval kinézetre életem egyik legrosszabban sikerült tortája. Már csak abban bízom, hogy finom lesz, amit holnap tudok meg. Mindegy, mert nem adom fel, és remélem egyszer én is elégedett leszek...Ha van valamilyen ötleted, hogy mi lehet a baj, akkor szívesen fogadom. Üdv,Lmar

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek