Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus házi kenyér

Rusztikus házi kenyér
Rusztikus házi kenyér
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám nagyon finom kenyeret tud sütni gép nélkül, sütőben! Ha megyünk, alig várom, hogy ehessek belőle! Finom, friss, meleg, és bőven elég egy szeletet enni belőle, mert nincs felfújva! Olyan, mintha kevesebbet ennék, fogyókúrázom.:-)

Szerettem volna kipróbálni, hogy én milyet tudok, ezért nekiláttam, és ez lett belőle.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálba szórjuk, az élesztőt nem kell felfuttatni, csak szórjuk azt is a tálba.
  2. Kicsit keverjük össze az anyagokat, majd langyos vízzel, folyamatosan hozzáadagolva keverjük össze a tésztát. Amikor összeállt, kezdjük el gyúrni. Jó 10 percet kell gyúrnunk a tésztát. Takarjuk le, és tegyük meleg helyre, hagyjuk kelni 10 percig. (Tudom, az nem sok, de ennek a kenyérnek elegendő, majd kiderül miért!)
  3. 10 perc után gyúrjuk át újra, majd csináljunk a tésztából két kis formás cipót. Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, helyezzük rá a cipókat. Nagyon éles késsel metsszük meg őket, locsoljuk meg picit vízzel, és tegyük a sütőbe.
  4. A sütőt ne melegítsük elő, így amíg felmelegszik, addig is kel a kenyerünk. 180-200 fokon 20 perc alatt megsül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 914
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéjas Kávé

Mióta szakács: 2013.02.09.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi kenyér, fehér kenyér, cipó házilag, vekni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nymph
Nymph Sun, 2014-11-16 14:29

Fél adagot sütöttem kezdetnek (liszt-hiány lépett fel), de nagy sikere volt, köszönöm a receptet! :) Legközelebb is el fogom készíteni ha nincs kedvem boltba menni, mert minimális munkáva ad remek eredményt! :)

tn83
tn83 Sat, 2013-03-02 12:25

Most lett kesz, meg is kostoltam! Hetetlen egyszerü, de nagyszerü recept! :) Kisse kalacs szerü lett, legközelebb több sot teszek bele, de itt Nemetorszagban, ahol arany aron van a kenyer, idöböl es tapasztalatbol pedig keveske van csupan, ez egy KINCS! :) Kösziiii

944
finomliszt 500 g
cukor 1 ek
1 csipet
instant élesztő 1 tasak
víz 100 ml