Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-szilvás marcipán bonbon

Rumos-szilvás marcipán bonbon
Rumos-szilvás marcipán bonbon
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marcipán, Te csodás...! :) Egyik kedvenc édességem a magyar marcipángyár potom 350 Ft-os bonbonja, amiért ennyi pénzt nyilván nem vagyok hajlandó kiadni, így még az életben nem sikerült belőle jólesően eltelnem. :D Tehát "Segíts magadon, Isten is megsegít!" mottóval nekiálltam házilag legyártani őket. :D Így egy bonbon kb 10-20 Ft-ra jön ki, és sem adalékanyagok, sem egyéb hülyeségek nem terhelik. Azon túl meg azt teszek bele, amit és ahogy én akarok, szóval nagyon nagy sikerként könyveltem el a családdal és a barátokkal együtt. Isteni. :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ünnepekre, ajándékba, otthoni nassolásokra, téli estékre, nyári bulikra... :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát nagyon alaposan péppé daráljuk és összekeverjük a cukorral, aromával, és annyi vízzel, hogy jól gyúrható, de viszonylag puha masszát kapjunk. A kapott bucit folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy keményedjen.
  2. A szilvát 3-4 darabba vágjuk, és pici vízzel felhigított rumba áztatjuk addig, míg a marcipán a hűtőben pihen.
  3. Ha letelt az idő, a szilvát leszűrjük.
  4. Elkészítjük a bonbonokat: a marcipánból előbb gyúrunk egy 3 cm átmérőjű golyót, majd ujjbeggyel szétlapítjuk, beleteszünk egy darabka szilvát, és "körbecsomaguljuk" a marcipántallérral, újból golyóvá formálva azt.
  5. Ha kész vannak a szilvás golyók, a csokik egyik felét megolvasztjuk a tejszín és a vaj felével mikróban (egyelőre elég ennyit, inkább olvasszunk másodszor is, mert nem lehet előre tudni, pontosan mennyi bevonó kell). A kapott lágy csokikrémbe mártjuk/forgatjuk a golyókat. Ezt lehet hústűvel, fogpiszkálóval, villával, kézzel, kinek hogy könnyebb.
  6. Lapos tányérra vagy tálcára tesszük őket, és hűtőben rájuk dermesztjük a csokit 1 óra alatt. Ebből az adagból kb 20-30 bonbon jön ki.


 

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 177
elküldve: 3
receptkönyvben: 96
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános bonbon, aszalt szilvás bonbon, rumos golyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

725
mandula 25 dkg
porcukor 15 dkg
víz 30 ml
mandulaaroma 2 ml
rum 2 ek
aszalt szilva 5 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 80 ml
vaj 1 ek