Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrzselés-marcipános bonbon

Tojáslikőrzselés-marcipános bonbon
Tojáslikőrzselés-marcipános bonbon
23 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam rá a receptre, eredetileg étcsokoládéval lett volna a külső burok, de akinek ajándékba vittem, Ő csak a fehércsokit szereti. Nekem 15 db bonbon lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A külső csokiburokhoz

A fehér krémhez

A tojáslikőrzseléhez

ajánlat

Tipp: ha nincs tojáslikőr, akkor másfajta likőrrel is kipróbálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A külső burokhoz először temperáljuk a csokoládét. A csokoládé felét gőz fölött kis edényben felolvasztjuk. Amikor teljesen felolvadt, levesszük a tűzről, beletördeljük a csokoládé másik felét, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Kis ecset segítségével a bonbonformát kétszer kikenjük, a kenések között hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a fehér krémet. A tejszínt 1 percig forraljuk, majd beletördeljük a fehér csokoládét, és belereszeljük a marcipánt; addig keverjük, amíg minden fel nem olvad. Hagyjuk hűlni, majd kicsi műanyag zacskóba töltjük, amelynek előzőleg levágtuk a sarkát. A bonbonformát kivesszük a hűtőből, és a mélyedéseket körülbelül félig töltjük a fehér krémmel. Ismét hűtőbe tesszük.
  3. A zseléhez picit megmelegítjük a tojáslikőrt. Föloldjuk benne a zselatint, majd átszűrjük, hogy az esetleges csomókat elkerüljük. Ezt is hagyjuk hűlni, de csak addig, amíg még folyós állagú. A hűtőből kivett formába kiskanállal töltünk a zseléből, vigyázva, hogy maradjon hely a bonbon lezárásához. Annyi időre tesszük ismét hűtőbe, amíg a zselé picit meg nem köt.
  4. Ekkor a maradék csokoládét újra felmelegítjük, és kiskanállal adagolva rákanalazzuk a tetejére, a maradékot habkártyával lehúzzuk. 1-2 órára hideg helyre tesszük, majd kifordítjuk a bonbont a formából. Papírkapszliba téve tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 767
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános bonbon, fehér csokis bonbon, tojáslikőrös bonbonok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

381
fehér csokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
marcipán 5 dkg
habtejszín 0.5 dl
tojáslikőr 1 dl
zselatin 1 teáskanál