Nosalty Logó

Rumos szilvalekvár Nicki konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nicki
Rumos szilvalekvár Nicki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1307 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 327 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1786 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 1307 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát 2-3-szor jól átmossuk, kiválogatjuk. Romlott ne kerüljön bele.
  2. A befőttes üvegeket forró vízzel jól elmossuk.
  3. A szilvát kimagozzuk, kis darabokra vágjuk, botmixerrel kicsit pürésítjük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáadjuk a citrom levét, és lassú tűzön néha átkeverve főzzük 1 órán át. Megkóstoljuk, és ha nem elég édes, adhatunk hozzá cukrot, a cukorral még 10 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rumot.
  4. Forrón az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk, és a tetejére állítva egy konyharuhával kibélelt kartondobozba tesszük. Letakarjuk, így hagyjuk kihűlni, csak másnap tesszük a helyére. Hűvös helyen tároljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8460
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Ajánló

Főzhetjük tovább is a lekvárt, így egyre keményebb lesz. Mi folyósabban szeretjük.:)

Receptkategóriák

Sokan szeretik a nagyon sűrűre-feketére főzött szilvalekvárt. Ez a recept nem nekik való.:) Így elkészítve könnyed, gyümölcsös lekvárt kapunk.

Hozzászólások

evacili

Ma megcsináltam. Nagyon finom, különleges,pikáns íze van.

Nicki

Örülök , hogy tetszik :)

Reta

En is szoktam rumos lekvart kesziteni, de en 8 orat fozom mig jo kemeny lesz. egy orai fozes utan nekem meg eleg hig, semmikeppen nem ugy nez ki mint a kepen levo. Vagy talan ha fejtetore allitod megkemenyszik ?? mert akkor en is kiprobalom. En szeretem hogy kemeny legyen a szilva lekvar mert maskeppen kifolyik a sutemenybol ha pl. kiflicskeknek alkalmazod. Kerlek ird meg az allagat. Koszi Udv Reta

Nicki

Szia Reta! Jól mondod 1 óra f?zés után nem lesz kemény , de én éppen ezt szeretem, azért is írtam hogy nem a s?r? (kemény) szilvalekvár lesz az eredmény. Nem a sütésálló fajta inkább csak kaláccsal szoktuk enni :)

Boszi

Nicki! Én kezd? vagyok lekvár téren, ezért már több "szakembert" megkérdeztem, hogy tartósító nélkül tuti nem kell kidobni a lekvárt, tapasztalatod szerint? Már több éve így készíted és még mindig jó lett? Én még nem mertem dzsemfix nélkül eltenni, de én is hajlok a természetes módszerek felé Üdv. Marcsi-Boszi

Nicki

Szia Boszi13! Pont valamelyik nap vettem el? egy tavalyi lekvárt és finom. Más gyümölcsökhöz én is használok dzsemfixet de a szilvához nem ill. van még egy -kett? ,a gyümölcs cukor- és víztartalma is számít. A lényeg , hogy az üveg tiszta legyen(kif?zve) és forrón kerüljön bele a lekvár. Én a tetejükre állítva hagyom kih?lni (vákumot képez és jobban lezár a tet?) szoktam 1 réteg celofánt is rátenni és ha félek hogy romlandóbb a bef?tt akkor a celofánra kerül a szalicil majd a tet?. 5-6 éve így csinálom és nem dobtam még ki semmit.

Boszi

Szia Nicki! Nagyon köszönöm gyors válaszodat, ugyanis szilvát még akarok eltenni lekvárnak. Kipróbálom(bátor leszek!) dzsemfix nélkül, ahogy Te készíted. Igaz, valahol olvastam, hogy nem javasolt a celofán és a tet? közé tenni a szalicilt, de arra már nem emlékszem miért. Számomra a Te érveid és tapasztalataid számítanak! Köszi. Boszi-Marcsi

Törölt felhasználó

Szia Nicki! Mennyi darab és hány dl-es üvegre való a recept? Üdv: Ádám

Nicki

Szia ádám666! Én kis 2 dl üvegeket használok ebb?l 5 üveg lett.

Mercedes

Hú,Niki ez nagyon tetszik,kár,hogy csak most vettem észre,de a következ? szilva szezonban elkészítem az tuti!Puszi

Nicki

Rendben! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek