Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-marcipános szaloncukor

Rumos-marcipános szaloncukor
Rumos-marcipános szaloncukor
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Roppant egyszerű elkészíteni, bátran ajánlom azok számára is, akik úgyérzik, képtelenek lennének rá vagy nincs hozzá türelmük!
A házilag készített szaloncukorral még kellemesebbé tehetjük a karácsonyt, hiszen ez is egyfajta figyelmesség a családnak. Ajándéknak is kíváló.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Egy adagból 40 db szaloncukor készül.
A marcipánba nem kell feltétlenül narancshéjnak kerülnie, lehet simán natúran is készíteni.
Tipp:
Fel lehet dobni egy kis fahéjjal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá (nem aromát!), és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell adni és lassan kell adagolni!
  2. Miközben kézzel keverjük, mehet bele a kandírozott narancshéj. (A recept, amit feljebb megadtam, egész narancskarikákra szól, de úgyis jó, ha csak a héját kandírozzuk. Az eljárás ugyanaz.)
  3. Kézzel megformázzuk őket, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész cukrokat.
  4. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk míg megszárad. (Van aki hűtőbe teszi, én nem szoktam, mert így megfehéredik a csokoládé.)
  5. Mikor megdermedt, szép papírba csomagoljuk őket. Ajándéknak tökéletes, én biztosan készítek a szüleimnek egy adagot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 619
elküldve: 11
receptkönyvben: 882
elkészítve: 14/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki111

Mióta szakács: 2009.10.20.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Rumos-marcipános szaloncukor kandírozott narancshéjjal, házi készítésű marcipános szaloncukor, marcipános szaloncukor házilag

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csenge0204
Csenge0204 Mon, 2013-12-30 12:51

Elkészítettem karácsony előtt. Jól sikerült, szép is lett, finom is lett.
A narancs helyett én aszalt vörös áfonyát tettem bele.
Köszönöm a receptet!

zalamarti
zalamarti Sun, 2013-12-22 21:59

Ma én is megpróbáltam, és eszméletlen finom lett! Nem is akarom odaadni a családnak, pedig ajándéknak készült. Legszívesebben befalnám egyedül az egészet. Köszönöm ezt a szuper receptet.

Nigea
Nigea / Nigea Fri, 2012-12-28 17:08

Abszolút kedvenc lett, és nagyon könnyű megcsinálni, legjobban Lidl-ös étcsokival sikerült bevonni!

graszta
graszta Thu, 2012-12-20 15:45

No végül is elkészültek.
2 fele vettem, egyik felébe rum-narancs kombó, másikba pedig kávé (instant por, és nedvesítésnek egy kis főzött is).
Az eredmény minkét esetben FANTASZTIKUS!
Nem hittem volna, hogy a marcipánhoz ilyen jól illik a narancs-rum páros.
Bon-bon lesz belőlük! :)

A receptet köszönöm szépen!

graszta
graszta Fri, 2012-12-14 16:10

Nagyon tetszik a recept, szeretném karácsonyra elkészíteni.
Ebből a mennyiségből körülbelül hány darab szaloncukor készül el?
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

dorcs
dorcs Wed, 2012-12-05 11:13

Szia!
Mivel szoktad a mandulát ledarálni? Diódarálóval jó, vagy mással?

mangalica
minichef / mangalica Sat, 2012-12-01 13:43

Már karácsonyi lázban égünk itthon. Gondoltam kipróbálom még a nagy sürgés- forgás előtt. Megérte. Borzasztó egyszerű, gyors és hihetetlenül finom. A csokiba reszeltem egy kis narancshéjat és felhigítottam kissé rummal, mert túl sűrű volt. Bátran ajánlom mindenkinek! :)Tökéletes ajándék lesz belőle!! Köszönöm a receptet.

betti-blue
betti-blue Mon, 2012-11-05 12:12

Kedves Niki !

Szeretném kérdezni, hogy a bolti marcipán csokiból is lehet bele rakni ? Mert nem tudom hol vegyek marcipánt. És novemberben is elkészíthetem, ha karácsonyra szánom?

Kitty_83
KittyManó / Kitty_83 Tue, 2011-12-20 20:53

Kedves Niki!
Nyakamon maradt egy kisebb halom marcipánmassza. Szerinted fel tudom használni ilyen szaloncukor készítéshez, vagy a házinak teljesen más az állaga? Esetleg valamivel keverjem össze, hogy kezelhető legyen?
Alma

potitia
potitia Thu, 2011-12-15 12:46

Szia! Meg tudnád mondani, hogy kábé hány gramm/deka kandírozott narancshéj kell hozzá. Most állok neki a kandírozásnak :)

jutkacsutka
jutkacsutka Sun, 2011-12-11 12:41

Még valami:
Én a Lidl-ben vettem a darált mandulát hozzá...csak figyelmeztetni szeretnék mindenkit: az van ráírva?hogy darált mandula,de tartalmazhat más mogyoróféléket is...sajnos nem a mandulához hasonlít az íze,hanem a földimogyoróhoz!!Ez megint egy nagy átverés!Hogyha mindenféleképpen ott szeretnétek venni,akkor a szeletelt mandulát vegyétek!Talán azt nem tudják hamisítani és árban is ugyan annyiba kerül!/igaz arra is rá van írva,hogy tartalmazhat más mogyoróféléket,de nem tudják beledarálni!/
ennyi!
Jó készülődést mindenkinek!

jutkacsutka
jutkacsutka Sun, 2011-12-11 12:36

Szia!
elkészítettem...aszalt szilvát daraboltam fel és beletettem kandírozott narancshéj helyett...a massza fincsi lett!Viszont most várják,hogy megdermedjen rajtuk a csoki:-)Én 60%-os nem tortabevonónak való csokoládét vettem...a külömbség szerintem az a tortabevonó meg a csokoládé között,hogy valahogy ez nem olyan könnyen olvasztható és sokkal nagyobb mennyiség marad rajta a bevonandó felületen,mert kevésbé lesz folyékony...sőt,annyira sűrű lett,hogy kellett beletennem egy kk.ásvány vizet,mert anélkül 100g-ot kb 20 db-ra lett volna elég...
Amikor kész lett a 14 éves lányom közölte velem,hogy ez nem szalon cukor,hanem "szalon-kaki"!
De nem baj!Csak dermedjen meg rajta a csoki!Könyörögni fog,hogy kapjon majd belőle:-)

jutkacsutka
jutkacsutka Tue, 2011-12-06 17:01

Helló!!Köszi a receptet!Ezt elkészítem ...szerinted mennyivel Karácsony előtt érdemes?/Ok.tudom elfogy addigra....de,ha mégis eltudom dugni valahova...?/
Nagyon tetszik az aszalt szilvás megoldás is!Én mindenféleképpen úgy készítem el,mert sajnos a narancs héját befújják mindenféle gombaölő szerrel és nem egészséges már azt se megvenni sem pedig házilag elkészíteni...tehát marad az,hogy Magyar aszalt szilvát keresek hozzá.

haribo
haribo Thu, 2011-12-01 13:26

Oh remek ajándék lesz, már látom ! Köszi a receptet ;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-29 09:33

Nagyon finom lett! Én aszalt szilvát tettem a közepébe. A csomagolást tekintve vízhatlan csomagolót választottam, a két végét szintén masnira megkötve. Nagyon jól nézett ki. Köszönöm a receptet!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-14 19:51

Koszonom szepen, most lettem kesz a csomagolassal ... en sziv alakura keszitettem oket, ajandeknak ... sajnos nem birtam megallni, hogy meg ne kostoljam es nagyon finom a kislanyomnak is nagyon izlett igy lehet, hogy valami mas ajandek utan nezunk es ezt megtartjuk magunknak :D oh meg egy kerdes a papir amibe csomagoltad, az cukor csomagolo speci erre vagy csak ajandek papir ... mert en csak celofant kaptam (Angliaban elek) es abba tekertem oket kis masnikkal atkotve. Bar igy is mutatosak lettek.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-12-01 21:48

Köszi!Nagyon finom ötlet, és jó ötlet!Elmentve. Én is a csomagolással leszek bajba, de megcsinálom, mert tutira jobb, mint amit veszek a boltba. :-))Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-22 10:55

Köszönöm a receptet!Tegnap elkészítettem.Csodálatos lett!Ajánlom mindenkinek,hogy próbálja ki.A papír nálam is makacskodott.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-12-05 19:06

A raffia elég jó megoldás! vmi ellentétes színvilággal!!! :) Ki is próbálom az este! Ha sikerül és tetszik a nagy közönségnek (család) akkor még gyártok tovább! :)

mennyei édesség
Niki111 / mennyei édesség Sat, 2009-12-05 13:26

Az én papírom is elég makacs volt, én jó erősen megcsavartam. Ha nem adja meg magát, szerintem raffiával (így kell írni?? :) össze lehetne kötni, és a végeket levágni... én semmiképp sem ragasztanám.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-12-05 10:21

A szaloncukor gyártás még rendben is lenne, de a csomagolással vagyok bajban. Nem igazán akar összeketeredni a két vége... Erre vmi ötlet? Mivel a gyáriaknál mintha kissé ragadna a csavarásnál...

mennyei édesség
Niki111 / mennyei édesség Thu, 2009-12-03 18:46

Mindenképpen ajánlom, nagyon finom! :)
Ami a legjobb, hogy nincsenek benne aromák és egyéb adalékanyagok.
És olyanra ízesíted ami a család ízlésének megfelel! :))

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Thu, 2009-12-03 17:58

Hát ez szuper jól hangzik. Házi szaloncukor. Remélem lesz rá időm és kedvem

242
mandula 20 dkg
porcukor 15 dkg
kandírozott narancshéj 1 ek
rum 1 ek
étcsokoládé 20 dkg