Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-aszalt szilvás csirkemell

Rumos-aszalt szilvás csirkemell
Rumos-aszalt szilvás csirkemell
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Honnan jött? Tegnap este bevertem fél liter rumot, reggel megkívántam valami könnyű, tavaszias, csirkés ételet. Rum adott volt, és a csirke is. A mazsola és a szilva gyümölcsös íze szerintem kellemesen kihangsúlyozza a rumos csirkét. Egyszerűen isteni lesz. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk a rumba, megvárjuk, míg felszívja a Captain Morgan fűszeres, vaníliás ízét.
  3. Megtöltjük a hússzeleteket a rumos töltelékkel, betekerjük a szalonnába majd összetűzzük őket (én fogpiszkatúrát  használtam hozzá).
  4. Tepsibe kis olajat öntünk, beletesszük a húshengerket és lefóliázva addig sütjük, amíg puha nem lesz. Amint megpuhul levesszük a fóliát, meglocsoljuk rummal, majd a szalonnák pirulásáig sütjük. 
  5. Tálalás előtt felszeleteljük, meglocsoljuk rummal a szeleteket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 148
elküldve: 2
receptkönyvben: 156
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

amd231

Mióta szakács: 2012.03.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Captain csirke, baconba göngyölt csirkemell, rumos csirkemell szalonnába göngyölve, mazsolás-aszalt szilvás csirkemell

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

805
csirkemell filé 2 db
aszalt szilva 5 dkg
mazsola 5 dkg
bacon 8 szelet
rum 50 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek