Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefires kenyér

Kefires kenyér
Kefires kenyér
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy cseh-szlovák receptkönyvben akadtam erre a receptre. Sütéskor egy vízzel töltött (hőálló) edényt teszek a sütőbe, amit 15 perc után kiveszek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt szétmorzsoljuk és összekeverjük a mézzel. Hozzáadjuk a mérsékelten felmelegített kefirt, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a rozslisztet, és lágy tésztává dolgozzuk. A tetejét megszórjuk liszttel és kelni hagyjuk. Addig kelesztjük, míg a tetején ráncok kepződnek. Ez kb 20 perc.
  2. Hozzáadjuk a búzalisztet és a sót, és újbol átdagasztjuk. Lágy tésztát kell kapnunk, amit ismét kelni hagyunk, ezúttal kb. 60 percig.
  3. Majd cipót formálunk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Kb. kétszeresére kelesztjük (kb. 60 perc), közben többször villával megszúrkáljuk.
  4. Ha megkelt, meleg vízzel megkenjük a tetejét, és további 10 percet pihentetjük.
  5. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc múlva a sütőt 200 fokra állítjuk és további 35 percig sütjük.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 17 880
elküldve: 5
receptkönyvben: 170
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: szlovák
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

kefires-rozsos kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Evna82
Evna82 Sat, 2019-07-06 10:04

Köszönöm a receptet, könnyű volt elkészíteni a leírás alapján és nagyon finom lett! Én kenyérformában készítettem. A sóra több ember mondta, hogy neki kevés, de nekem pont jó volt.

547
rozsliszt 300 g
finomliszt 200 g
kefir 500 ml
élesztő 30 g
méz 1 ek
0.5 kk