Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsaszirmos eperzselé

Rózsaszirmos eperzselé
Rózsaszirmos eperzselé
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus eperdzsem helyett egy kis extrával dobtuk fel az idei első üvegeket!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rózsaszirmokat megmossuk, leszárítjuk. Az epret megmossuk, megpucoljuk, botmixerrel pürésítjük. Rátesszük a szirmokat.
  2. Az almalevet, a bort és a lime levét összekeverjük, és kicsit összeforraljuk.
  3. A főzettel leöntjük a szirmokat, majd kicsit lenyomkodjuk kanállal, és 12 órára hűtőbe tesszük.
  4. A szirmos eperpürét szűrőn át leszűrjük, és elkeverjük a dzsemfixszel. Lábosba tesszük, és felforraljuk, időközben lehabozzuk. Pár percig hagyjuk zubogva forrni, majd sterilizált üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és fejjel lefelé hagyjuk pihenni 5 percre.
  5. Mehet a kamrapolcra!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 431
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1128 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rózsasziromos eperdzsem, eperdzsem rózsaszirommal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

61
rózsa 10 db
eper 50 dkg
limelé 1 lime-ból nyert
rosé 1 dl
almalé 6.5 dl
dzsemfix 1 csomag