Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos kenyér

Rozmaringos kenyér
Rozmaringos kenyér
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rozmaringgal együtt gyúrhatunk a tésztához apróra vágott aszalt paradicsomot is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este: A rozmaringot megmossuk, a tüskéket letépkedjük, majd apróra vágjuk.
  2. Az élesztőt elmorzsoljuk, majd 450 ml hideg vízben feloldjuk.
  3. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáöntjük az élesztős vizet, sima tésztává gyúrjuk. A végén hozzágyúrjuk az apróra vágott rozmaringot.
  4. A tésztát egy nagyobb edénybe tesszük, fóliával lefedjük, betesszük a hűtőbe, és legalább 12 órát hagyjuk kelni.
  5. Másnap reggel: A tésztát elfelezzük, majd 2 hosszúkás kenyeret formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Srégen többször bevagdossuk. Megszórjuk egy kevés liszttel.
  6. 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 274
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1968 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

hűtőben kelesztett kenyér, kelesztett rozmaringos kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

464
rozmaring 3 szál
friss élesztő 20 g
finomliszt 750 g
3 tk
víz 450 ml