r
Nosalty Logó

Poharas fehér kenyér Ivett pékségéből

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Poharas fehér kenyér Ivett pékségéből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2886 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 221 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6983.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    5466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 2886 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval és a szárított élesztővel.
  2. Hozzáadjuk a langyos vizet, és villával kevergetve kicsit ragacsos tésztát készítünk. Egyszer alaposan átgyúrjuk, majd 12-16 órán keresztül pihentetjük. (Én általában késődélután keverem be, így másnap dél körül már finom friss kenyerünk van.)
  3. Másnap reggel lisztezett deszkára borítjuk a tésztát. Már nem gyúrjuk, szigorúan csak hajtogatjuk. Jobbról balra, balról jobbra, felülről alulra és alulról felülre. Mindezt 3x csináljuk meg, a hajtogatások között kb 10 perc szünetet tartunk, amikor a kenyér tiszta konyharuhával betakarva pihen.
  4. Az utolsó hajtogatás után egy tálba konyharuhát teszünk,és vastagon megszórjuk liszttel. Ebbe tesszük a kenyértésztát, és betakarva még kb 2-3 órát hagyjuk pihenni. (Szépen meg fog nőni.)
  5. A sütőt a tepsivel együtt 250 fokra felmelegítjük, a sütőaljába, egy hőálló tálba vizet teszünk.
  6. Kivesszük a tepsit, megszórjuk búzadarával, és erre tesszük a megnőtt tésztát. Bevágjuk, és befújjuk vízzel. (A tepsit is befújjuk úgy, hogy a búzadarára is jusson bőven, különben meg fog égni.)
  7. Be a sütőbe, amit 220 fokra visszaállítunk,és ezen a hőmérsékleten kb 40 percig sütjük a kenyeret.
  8. A sütés második részében a sütőt 200 fokra visszaállítjuk, és még kb 20 percig sütjük a kenyérkét.
  9. Amikor kész van, rácsra tesszük,és még forrón befújjuk vízzel. (Hallani fogjuk, milyen szépen recseg a kenyér). Így hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 13473
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Hosszú-hosszú ideig kerestem a legjobb kenyér receptjét. Családomnak ez A KENYÈR. A csésze méretéről: én egy nagyobb kávésbögrét használok, kb. 2,5 dl-es. A pohár pedig kb. 2 dl-es.

Hozzászólások (8)

Törölt felhasználó

Nagyon gusztusos! Feltétlenül kipróbálom.

Éva-Anyóca

Ropogós kenyér,hmmm :-O

Marry

H?t?ben pihen a tészta vagy kint szoba h?mérsékleten?

Törölt felhasználó

Csak szobahömérsékleten! Sok sikert!!! :-)

motoreger73

Szia! Érdekl?dnék, hogy a csésze és a pohár hány dl? Csésze 2,5 dl?

Törölt felhasználó

Szia! A lap szélén a story-ban leírtam: csésze kb 2,5 dl, a pohár kb 2 dl. :-)

motoreger73

Elnézést! Tényleg. Annyira lekötött a csodálatos kép, meg a leírás, hogy azt már nem is olvastam. :-)

Marry

De jó életem els? ropogós kenyere! Köszönöm! A legjobban sikerült eddig. Viszont nekem inkább széltében hízik mint magsaságilag, Hogy magyarázzam meg neki, hogy tessék kicsit jobban felfelé is törekedni. De mindenesetre javulnak a kenyereim ez tagadhatatlan!

Törölt felhasználó

Nagyon szivesen! :-) Nagyon örülök neki, hogy jól sikerült. Minél többször megsütöd, annál finomabbak lesznek, annál jobban ki tudod tapasztalni, mit lehet még kicsit máshogy csinálni. Talán próbáld meg 4X vagy akár 5x is hajtogatni, lehet akkor jobban megszédül a kenyered és felfelé is nöni fog ;-) Sok sikert, és szólj röviden, ha több hajtogatással magasabb lett!

Törölt felhasználó

Most mar nekunk is Ez A KENYER!FIAM szerint sokkal jobb,mint a bolti)bar Nem Magyaorszagon lakunk.koszonjuk

Törölt felhasználó

Szívesen, örülök neki, hogy ennyire ízlik! Üdv, Ivett

Derya001

Ez egy kiló kenyérnek felel meg?

Törölt felhasználó

Bocs, hogy csak most válaszolok, de igen, kb 1 kg kenyérke lesz belöle! :-)

Törölt felhasználó

Szia!Ma megsütöttem a kenyeret a recepted alapján,de kinézetre sajnos kinézetre köszön? viszonyban sincs a Tiéddel:(A belezetét még nem tudom,most h?l!Szeretném kérdezni,az baj lehet,hogy reggelre a tészta teteje egy kicsit ,,megkeményedett"?

Törölt felhasználó

Lehet, sajnos hibamegoldásban nem vagyok túl jó...remélem a belseje finom volt. Ès bízom benne, hogy nem ment el a kedved, és újra megpróbálod! :-) Èn szorítok!!! ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek