Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Poharas fehér kenyér Ivett pékségéből

Poharas fehér kenyér Ivett pékségéből
Poharas fehér kenyér Ivett pékségéből
105 perc / előkészület: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszú-hosszú ideig kerestem a legjobb kenyér receptjét. Családomnak ez A KENYÈR.

A csésze méretéről: én egy nagyobb kávésbögrét használok, kb. 2,5 dl-es.

A pohár pedig kb. 2 dl-es.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval és a szárított élesztővel.
  2. Hozzáadjuk a langyos vizet, és villával kevergetve kicsit ragacsos tésztát készítünk. Egyszer alaposan átgyúrjuk, majd 12-16 órán keresztül pihentetjük. (Én általában késő délután keverem be, így másnap dél körül már finom friss kenyerünk van.)
  3. Másnap reggel lisztezett deszkára borítjuk a tésztát. Már nem gyúrjuk, szigorúan csak hajtogatjuk. Jobbról balra, balról jobbra, felülről alulra és alulról felülre. Mindezt 3x csináljuk meg, a hajtogatások között kb 10 perc szünetet tartunk, amikor a kenyér tiszta konyharuhával betakarva pihen.
  4. Az utolsó hajtogatás után egy tálba konyharuhát teszünk, és vastagon megszórjuk liszttel. Ebbe tesszük a kenyértésztát, és betakarva még kb 2-3 órát hagyjuk pihenni. (Szépen meg fog nőni.)
  5. A sütőt a tepsivel együtt 250 fokra felmelegítjük, a sütő aljába, egy hőálló tálba vizet teszünk.
  6. Kivesszük a tepsit, megszórjuk búzadarával, és erre tesszük a megnőtt tésztát. Bevágjuk, és befújjuk vízzel. (A tepsit is befújjuk úgy, hogy a búzadarára is jusson bőven, különben meg fog égni.)
  7. Be a sütőbe, amit 220 fokra visszaállítunk, és ezen a hőmérsékleten kb 40 percig sütjük a kenyeret.
  8. A  sütés második részében a sütőt  200 fokra visszaállítjuk, és még kb 20 percig sütjük a kenyérkét.
  9. Amikor kész van, rácsra tesszük, és még forrón befújjuk vízzel. (Hallani fogjuk, milyen szépen recseg a kenyér). Így hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 213
elküldve: 13
receptkönyvben: 289
elkészítve: 2/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kapcsa-Iannuzzella

Mióta szakács: 2011.05.17.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

házi fehér kenyér, ropogós házi kenyér - poharas recept

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Baba02
Baba02 Sat, 2014-02-01 15:02

Szia!Ma megsütöttem a kenyeret a recepted alapján,de kinézetre sajnos kinézetre köszönő viszonyban sincs a Tiéddel:(A belezetét még nem tudom,most hűl!Szeretném kérdezni,az baj lehet,hogy reggelre a tészta teteje egy kicsit ,,megkeményedett"?

bloki01
Kapcsa-Iannuzzella / bloki01 Wed, 2014-03-05 00:24

Lehet, sajnos hibamegoldásban nem vagyok túl jó...remélem a belseje finom volt. Ès bízom benne, hogy nem ment el a kedved, és újra megpróbálod! :-) Èn szorítok!!! ;-)

diuska30
davido / diuska30 Sun, 2013-04-07 12:54

Most mar nekunk is Ez A KENYER!FIAM szerint sokkal jobb,mint a bolti)bar Nem Magyaorszagon lakunk.koszonjuk

bloki01
Kapcsa-Iannuzzella / bloki01 Fri, 2013-03-15 18:19

Kedves NoSalty csapat!
Összekeveredtek a fényképek a linkekkel. A poharas kenyeremhez a sötét német rozskenyér fotója keveredett! Javítjátok? Köszönöm!

MArry
Marry / MArry Tue, 2012-11-20 20:46

De jó életem első ropogós kenyere! Köszönöm! A legjobban sikerült eddig. Viszont nekem inkább széltében hízik mint magsaságilag, Hogy magyarázzam meg neki, hogy tessék kicsit jobban felfelé is törekedni. De mindenesetre javulnak a kenyereim ez tagadhatatlan!

bloki01
Kapcsa-Iannuzzella / bloki01 Wed, 2012-11-21 23:04

Nagyon szivesen! :-) Nagyon örülök neki, hogy jól sikerült. Minél többször megsütöd, annál finomabbak lesznek, annál jobban ki tudod tapasztalni, mit lehet még kicsit máshogy csinálni. Talán próbáld meg 4X vagy akár 5x is hajtogatni, lehet akkor jobban megszédül a kenyered és felfelé is nöni fog ;-) Sok sikert, és szólj röviden, ha több hajtogatással magasabb lett!

motoreger73
motoreger73 Fri, 2012-11-16 17:59

Szia! Érdeklődnék, hogy a csésze és a pohár hány dl? Csésze 2,5 dl?

motoreger73
motoreger73 Sat, 2012-11-17 09:16

Elnézést! Tényleg. Annyira lekötött a csodálatos kép, meg a leírás, hogy azt már nem is olvastam. :-)

722
finomliszt 5 bögre
2 tk
instant élesztő 2 kávéskanál
víz 5 dl
búzadara 3 evőkanál