Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos citromos túrólepény

Rozmaringos citromos túrólepény
Rozmaringos citromos túrólepény
14 perc / előkészület: 10 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap medvehagymás túrólepényt sütöttem, de megmaradt a túró fele, így egy másik variációt próbáltam ki. Ez még sokkal jobban ízlett, mint az elődje, pedig az is igen kedvemre való volt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rozmaringot felaprítjuk, a citrom héját lereszeljük. A többi hozzávalóval együtt robotgéppel összekeverjük.
  2. Fél órára hűtőbe tesszük állni.
  3. A munkafelületen elszórunk egy kanálnyi kukoricadarát, arra borítjuk rá a túrós krémet, majd a tetejét is meghintjük egy kanálnyi darával. 3 cm vékonyra lapogatjuk, pogácsaszaggatóval formákat vágunk ki belőle.
  4. Serpenyőben felforrósítunk egy kanálnyi repceolajat, és a pogácsák mindkét oldalát kisütjük benne.
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 016
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

citromos túrós falatok, repceolajban sült túrós falatkák, citromos túrólepények

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

283
tehéntúró 20 dkg
tojás 1 db
kukoricadara 2 evőkanál
rozmaring 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
repceolaj 1 ek