r
Nosalty Logó

Burgonyaleves 13. - habart, petrezselymes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Burgonyaleves 13. - habart, petrezselymes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1159 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 289 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3291.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2326 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2581 micro
Összesen 1159 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megtisztítás után kisebb kockára vagy karikára vágjuk, ki hogy szereti.
  2. Feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje a krumplit, teszünk bele sót és egy húsleveskockát, puhára főzzük.
  3. Elkészítjük a habarást. A lisztet vagy a keményítőt egy kevéske tejben csomómentesre kavarjuk, majd lassan adagolva hozzá a többi tejet, simára keverjük. A tejfölt is beletesszük, és ezt is elkeverjük vele!
  4. Ha megfőtt a krumpli, szűrőn keresztül ráöntjük a habarást, így véletlenül sem lesz csomós! Folytonos kevergetés közben felfőzzük! (Azért kell folyton kevergetni, nehogy lekapja az alját.)
  5. Ha kell, még sózzuk! Tegyünk bele kevés pirospaprikát és a petrezselymet! (Ízlés szerint esetleg ecetezhetjük is.)
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14450
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet is sógornőm mutatta, és szintén itt találta, csak itt is elkövettem egy kis változtatást! Ha a húsleveskockában főzzük a krumplit, sokkal finomabb lesz! Nekem az íze nagyon hasonlít az édesanyám által készített tejfölös krumpliéra, csak ez inkább főzelékszerű, de így levesnek is nagyon finom! Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek