Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyaleves 13. - habart, petrezselymes

Burgonyaleves 13. - habart, petrezselymes
Burgonyaleves 13. - habart, petrezselymes
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet is sógornőm mutatta, és szintén itt találta, csak itt is elkövettem egy kis változtatást! Ha a húsleveskockában főzzük a krumplit, sokkal finomabb lesz!
Nekem az íze nagyon hasonlít az édesanyám által készített tejfölös krumpliéra, csak ez inkább főzelékszerű, de így levesnek is nagyon finom! Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megtisztítás után kisebb kockára vagy karikára vágjuk, ki hogy szereti.
  2. Feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje a krumplit, teszünk bele sót és egy húsleveskockát, puhára főzzük.
  3. Elkészítjük a habarást. A lisztet vagy a keményítőt egy kevéske tejben csomómentesre kavarjuk, majd lassan adagolva hozzá a többi tejet, simára keverjük. A tejfölt is beletesszük, és ezt is elkeverjük vele!
  4. Ha megfőtt a krumpli, szűrőn keresztül ráöntjük a habarást, így véletlenül sem lesz csomós! Folytonos kevergetés közben felfőzzük! (Azért kell folyton kevergetni, nehogy lekapja az alját.)
  5. Ha kell, még sózzuk! Tegyünk bele kevés pirospaprikát és a petrezselymet! (Ízlés szerint esetleg ecetezhetjük is.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 615
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Renáta

Mióta szakács: 2011.06.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös burgonyaleves, krumplileves petrezselyemmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

286
burgonya 1 kg
petrezselyem 1 csokor
tejföl 175 g
tej 2 dl
finomliszt 1 púpozott ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
víz 1.5 l