Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjascsiga-keksz

Fahéjascsiga-keksz
Fahéjascsiga-keksz
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a fahéjat, mindenképp próbálja ki! :) Érdemes dobozban tárolni, hogy minél előbb megpuhuljon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrokat, majd elmorzsáljuk benne a margarint.
  3. Elkeverjük benne a 15 dkg porcukrot, majd a tojásokkal tésztává gyúrjuk az egészet. (Ha egy kicsit lágy lenne a tészta, rakjunk hozzá még egy kis lisztet.) Majd 1 órát hűtőben pihentetjük.
  4. Ha letelt az 1 óra, lisztezett deszkán még átgyúrjuk a tésztát, majd fél ujjnyi vastagra nyújtjuk. Olvasztott vajjal megkenjük, és ízlés szerint megszórjuk porcukorral és fahéjjal.
  5. Jó szorosra feltekerjük, és ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és még egy kis olvasztott vajjal megkenjük a tetejüket, majd egy pici fahéjat szórunk rájuk még pluszba.
  6. Kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.
  7. Ha kihűltek, felolvasztjuk a fehér csokit egy kis olajjal, és megcsíkozzuk a tetejüket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 472
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pepa

Mióta szakács: 2015.10.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csigakeksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1175
margarin 25 dkg
tojás 2 db
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 40 dkg
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 2 ek
vaj 5 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 5 csepp