Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizspuding epres-rebarbarás zselével

Rizspuding epres-rebarbarás zselével
Rizspuding epres-rebarbarás zselével
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nagyon kedvelt gyors édesség a rizspuding, gyümölccsel felturbózva pedig különösen. Télen is el lehet készíteni fagyasztott vagy déligyümölccsel.

hozzávalók / 4 adag

  • 10 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 cs bourbon vaníliás cukor
  • 4 ek cukor (ízlés szerint)
  • csipet só

Zseléhez:

  • 30 dkg eper
  • 2-3 szál rebarbara (mérettől függően)
  • 3-4 ek cukor
  • pár csepp citromlé
  • 1 ek étkezési zselatin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 dl tejben főni tesszük a megmosott rizst egy csipet sóval. Ha a rizs megpuhult, hozzáöntjük a keményítővel elkevert maradék tejet, és sűrűre főzzük.
  2. Cukorral ízesítjük, és tálkákba vagy poharakba adagoljuk.
  3. Amíg hűl a rizs, elkészítjük a zselét.
  4. A megmosott epret és a tisztított rebarbarát feldaraboljuk, majd felfőzzük a citromlé hozzáadásával. Ahogy fő, levet enged.
  5. Ha már puha a rebarbara is, belekeverjük a zselatint és a cukrot, felforraljuk, és a tűzről levéve egyenletesen elosztjuk a pudingokon.
  6. Jól behűtve kínáljuk. Tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 713
elküldve: 6
receptkönyvben: 194
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizses pohárkrém, rizspuding, gyümölcszselés rizspuding

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Control
Control Mon, 2013-06-17 10:14

Nagyon jól néz ki, főleg behűtve nagyon finom lehet.
Köszi!
Üdv: Éva