Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses-túrós fánkok ribizliöntettel

Rizses-túrós fánkok ribizliöntettel
Rizses-túrós fánkok ribizliöntettel
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen elfelejtett finom kis desszertem.

hozzávalók / 4 adag

A fánkokhoz

A ribizliöntethez

Sütőzsiradék

A fánkokhoz
Minden fázishoz
  • 0
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben megfőzzük a rizst, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és lehűtjük.
  2. A tojások sárgáját meg a túrót is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. A masszából evőkanállal fánkocskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.
  4. Feltesszük forrni az 1 dl vizet a fűszerekkel meg a cukorral, és illatos fűszerkivonatot készítünk.
  5. Eltávolítjuk a fahéjat, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, amit előzőleg szitán áttörünk, hogy csak a finom leve maradjon, s pár pillanat alatt az egészet összeforraljuk.
  6. A keményítőt 1-2 kanál vízzel simára keverünk, és besűrítjük vele az öntetet.
  7. Még egy percig rotyogtatjuk, ezalatt éppen besűrűsödik.
  8. A fánkocskákat a ribizliöntettel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 973
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ribizliöntetes rizses túrófánk, rizses túrófánk, gyümölcsöntetes rizses túrófánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Wed, 2016-05-04 16:04

Eeeeh.. egy kis segítséget szeretnék kérni, mert sütéskor valamit elrontohattam: a fánkok fele gyönyörűen elkészült, egyben maradt, de a másik fele fordításnál darabokra esett szét az olajban. És ez minden adagnál ugyanígy, nem értem. Egyébként rettentő finom lett, az egyben maradt darabok még mutatósak is, a többi meg császármorzsa-szerű külsővel szerénykedett... :) Van valami trükk, vagy mi történhetett?

603
tej 2.5 dl
rizs 10 dkg
vaj 1 ek
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
tehéntúró 15 dkg
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 0 ízlés szerint
cukor 2 ek
piros ribizli 30 dkg
étkezési keményítő 1 csapott ek