Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses pecsenyekacsa aprólék

Rizses pecsenyekacsa aprólék
Rizses pecsenyekacsa aprólék
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a " Ludaskása" néven ismert receptet. Eddig csak gondolatban volt, hát most eljött az ideje, hogy tálaljam. Eredetileg libából készül, de csirkéből is és kacsából is készülhet. Elkészítettem, és nekünk ízlett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A megmaradt léből és zöldségekből levest készíthetünk: a húslevest házi tésztával vagy apróra szaggatott daragaluskával tálaljuk. Így megvan a teljes ebéd. Személy szerint a rizses aprólékot ecetes céklával tálaltam, de bő olajban ropogósra sütött hagymával is meghinthetjük a tetejét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aprólékot megtisztítjuk, megmossuk, ha szükséges, kisebb darabokra vágjuk.
  2. Feltesszük főni úgy, mintha húslevest főznénk. Tisztított, darabokra vágott vegyes zöldséggel, néhány szem egész borssal, sóval, és puhára főzzük. (Én ezt a műveletet kuktában készítettem, 40 perc alatt kész lett.) Ha nem kuktában főzzük, akkor is az apróléknak nagyon puhának kell lennie.
  3. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és a zsírban üvegesre pirítjuk. A hagymát reszeljük vagy apróra vágjuk, a rizshez tesszük, a szintén apróra vágott zöldpetrezselymet is, és jól elkeverjük. 1-2 percig pirítjuk.
  4. Majd felöntjük az aprólék levével (kb. fél literrel, a többiből levest készíthetünk).
  5. Megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
  6. Amikor a leves elkészült, az aprólékot óvatosan kiszedjük. Összekeverjük a rizzsel.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 13 632
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ludas kása, rizses egytálétel kacsahússal, zöldséges rizs kacsa aprólékkal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

853
kacsaaprólék 1 kg
sárgarépa 5 dkg
fehérrépa 5 dkg
zeller 5 dkg
paradicsom 5 dkg
rizs 25 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 3 szem
sertészsír 1 ek