r
Nosalty Logó

Debreceni mézes sütemény

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Debreceni mézes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 848 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5090 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 325 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 848 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5535.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2485 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1026.9 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 5090 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást és a porcukrot habosra keverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fűszerekkel. Hozzáadjuk a langyos mézet és a felvert tojást.
  3. Margarinnal kikent tepsibe rakjuk. (kb. 2-3 cm vastagságban terüljön el benne)
  4. A tetejét durvára vágott dióval szórjuk meg. Egy kicsit nyomkodjuk is bele.
  5. Előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük. (20-25 perc)
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 73601
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyerekkori kedves emlékeim között van ez a süti. Nagyon sokáig kerestem a receptjét és végre rátaláltam a Prima Konyha Magazin 2005-ös egyik számában. Annyit változtattam rajta, hogy az 5 dkg dió helyett én a dupláját teszem a tetejére. Elronthatatlan sütemény, kezdőknek is ajánlom.

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

Szia Kiki! Lehet, hogy nekem mégis sikerült elrontanom... :( Amikor kész lett, nagyon finom, omlós volt, de reggelre a fólia ellenére k?kemény lett. Reménykedhetek, hogy a méz miatt még visszapuhul vagy valamit nagyon elszúrtam? Pedig mindent a leírtak szerint csináltam.

Törölt felhasználó

Szia Ancsi! Biztos nem rontottad el, ha sütés után finom volt. Az tény, hogy másnapra már nem olyan mint "újkorában" de ne szabad, hogy sokkal keményebb legyen. Lehet, hogy nem volt légmentesen lezárva. Próbáld meg belerakni egy zacskóba.Remélhet?leg puhább lesz.!

Törölt felhasználó

Én most csináltam meg a süit, frissen is száraz és morzsálódik. Gyönyörúen megn?tt, csak kísér? nélkül nem megy le. Én hiányoltam bel?le a zsiradékot (vaj, margarin, olaj), nem lehet, hogy kimaradt véletlenül?

Törölt felhasználó

Egy kicsit tényleg morzsálódik, de nem kell bele vaj leellen?riztem. Hasonlóan a piskótához ez sem az a könnyen csúszós sütemény, bár nálunk a gyerk?cöknél nem okozott gondot.

Törölt felhasználó

Én is rákerestem a neten, máshol se írnak bele zsiradékot. Zacskóba téve kicsit megpuhult... Lehet azért legközelebb löttyintek bele egy kis olajat, hátha :-) Azért lassan, de elfogy, bár úgy t?nik nem lesz a család kedvence.

Törölt felhasználó

fuh,szornyu ez a sutemény...nagyon rossz....nem ajanlom senkinek h megprobalja megsutni,mer nem fog sikerulni...fuuj

Törölt felhasználó

sziasztok,bocsi hogy beleszólok, nekem van egy hasonló mézes receptem, szintén ?srégi,szerintem tuti jó, azt hittem el?ször, hogy ugyanaz, de megnéztem:az 4 tojást, 20 dkg porcukrot, 26 dkg réteslisztet. 10 dkg vágott diót, kis fahéjat, szegfúszeget, fél csomag süt?port és 6 ev?kanál olvasztott mézet ír, lassú sütéssel én 20 percig sütöttem légkeverésesben 180 fokon.Régi családi recept, nekem csak azóta sikerül, mióta új, légkeveréses a süt?m, mert eredetileg 1 ótát kéne sütni.Bocsi, hogy leírtam, üdv:Zsildabil

Törölt felhasználó

Sziasztok Ne haragudjatok, hogy bele szólok. De ha túl száraz valakinek öntse le egy kis vanilia öntettel. Jóbban fog csúszni és az ízét sem rontja el. üdv ariel76

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nekem ez a recept egy régi süteményes könyvben van meg,címe ( A mi süteményes könyvünk ) Totál egyezik minden benne egyetlen eltéréssel,hogy a tésztánkat fél óráig kell keverni,recept szerint.De én minimum negyed órát kevergetem,fakanállal mert ez egy s?r?bb állagú tészta lesz,( szinte hólyagosra ) Lényeg az hogy leveg?s legyen valamennyire a tészta.Ez lehet a titka. Én többször készítettem és jó lett állagra,ízre mindenhogyan,még pár nap múlva is ugyanolyan puha,én tepsiben hagyva zacskóban tárolom.Érdemes kipróbálni. Sok sikert hozzá.

Törölt felhasználó

Hogy lehet ilyet írni hogy ez a sütemény ilyen meg olyan rossz...???!!!! Kedves hozzászóló legközelebb tartsd meg a véleményed magadnak, mert erre senki sem kíváncsi! Egyébként most lett kész a süti, szerintem isteni finom, párom szeriint meg ebb?l holnapra nem marad egy morzsa sem..:D Ha mégis maradna akkor majd elteszem én is zacskóba hogy ne keményedjen meg. Szerintem Nagyon finom megy a recetpkönyvembe!

Törölt felhasználó

Ma csináltam hozzá vaniliasodót... hát megkockáztatom, jobb mintha aranygaluskát ennék! Még tegnap eltettem zacskóba, de süt?papírostul együtt, és ma jó puha maradt. Szerintem tökéletes recept, már érdekl?dtek is utána más oldalon :) Köszönöm:)

somogyka123

Szia! Mekkora tepsiben sütötted? Másik kérdésem: a 4dl méz kb hány ev?kanálnak felelhet meg? :-)

Törölt felhasználó

Szia! Nem tudom, hogy 4 dl méz mennyi lehet ev?kanálban számolva. A tepsi mérete kb. 25*30-as volt. De lehet ennél egy kicsit nagyobb is, mert úgy is kell?en magas lesz. Üdv Kiki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.