Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás vakondtúrás

Ricottás vakondtúrás
Ricottás vakondtúrás
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemeztem Szintia jópofa vakondtúrás tortájával. Amint megpillantottam ezt a ricottás változatot a márciusi NL Konyhában, tudtam, hogy eljött a "vakondtúrás" ideje az én konyhámban is! :)
Könnyen és gyorsan elkészíthető - pihentetési időt leszámítva :( - így biztos vagyok benne, hogy nagy kedvencünk lesz az elkövetkező tavaszi-nyári időszakban, amikor különféle szezongyümölcsökkel gazdagítható a krém.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (légkeverésen).
  2. Folpackkal kibélelünk egy kb. 15-17 cm átmérőjű mély tálat és előkészítünk egy pont ekkora tortaformát is. (Én most állítható tortagyűrűt használtam, mert nincs ilyen kicsi tortaformám. Sütőpapírt terítettem egy gáztepsibe, rátettem a tortagyűrűt és csak akkor öntöttem bele a tésztát, mikor a sütő kellően meleg volt. Így rögtön tehettem is be és nem folyt ki a gyűrűből a tészta.)
  3. A piskótához géppel felverjük a tojásfehérjéket, majd egymás után lassú fokozaton belekeverjük a cukrot, a tojások sárgáját, az olajat és végül a sütőporos-kakaós lisztet.
  4. 180 fokon, kb. 12 percig sütjük légkeveréssel. (Tűpróba!)
  5. Mikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen kettévágjuk.
  6. A krémhez a tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük.
  7. A krém többi hozzávalóját jól elkeverjük, majd óvatosan a tejszínhabhoz keverjük.
  8. A folpackkal kibélelt tálba öntjük, rátesszük az egyik piskótalapot és befedjük a folpackkal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük a másik piskótalappal együtt, amit szintén folpackba burkolunk.
  9. A félretett piskótalapot nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  10. Tálaló tányérra borítjuk a tortát, lehúzzuk róla a folpackot és óvatosan megszórjuk a lereszelt piskótával, kicsit rányomkodjuk, majd ízlés szerint díszítjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 28 658
elküldve: 5
receptkönyvben: 262
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricottás vakondtúrás torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RegiÉva
RegiÉva / RegiÉva Fri, 2011-01-21 23:46

Jó a recept és finom a süti, de lenne pár tippünk hogy lehet egyszerűbben elkészíteni:
1. A tojásfehérjét rögtön a cukorral verjük habbá.
2. A lisztes keveréket átszitálva forgatni a tojásba, mert szebb lesz a krém.
3. A tojásokat egyszerűbb elkeverni, ha előtte az olajjal kikevertük.

404
tojás 3 db
cukor 3 ek
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
habtejszín 2 dl
zselatinfix 0.5 csomag
ricotta 40 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 8 dkg