r
Nosalty Logó

Ricciarelli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Ricciarelli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 433 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 2600 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 479 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 433 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4254.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    1082 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2600 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 479 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben beledolgozzuk a porcukrot és a vanília kikapart belsejét.
  2. Hozzákeverjük a mézet, a limoncellot és a narancshéjat, majd jó alaposan összedolgozzuk a darált mandulával.
  3. A tésztából diónyi darabokat tépünk, és oválisra formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ujjainkkal kissé lelapítjuk. Aranyszínűre sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 14373
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A ricciarelli tradicionális olasz sütemény. Az eredeti recept valószínűleg a mesés Keletről származik, Itáliában a XIV. század óta ismert. A legenda szerint Ricciardetto della Gherardesca hozta magával a receptet, amikor hazatért Volterra városába a Szentföldön folytatott keresztes hadjáratból. Észak-Olaszországban narancshéjjal ízesítik, Dél-Olaszországban - ahol pasta di mandorla néven is ismert - citromhéjjal készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek