Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricciarelli

Ricciarelli
Ricciarelli
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ricciarelli tradicionális olasz sütemény. Az eredeti recept valószínűleg a mesés Keletről származik, Itáliában a XIV. század óta ismert. A legenda szerint Ricciardetto della Gherardesca hozta magával a receptet, amikor hazatért Volterra városába a Szentföldön folytatott keresztes hadjáratból. Észak-Olaszországban narancshéjjal ízesítik, Dél-Olaszországban - ahol pasta di mandorla néven is ismert - citromhéjjal készül.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben beledolgozzuk a porcukrot és a vanília kikapart belsejét. 
  2. Hozzákeverjük a mézet, a limoncellot és a narancshéjat, majd jó alaposan összedolgozzuk a darált mandulával.
  3. A tésztából diónyi darabokat tépünk, és oválisra formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ujjainkkal kissé lelapítjuk. Aranyszínűre sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 584
elküldve: 5
receptkönyvben: 231
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Via

Mióta szakács: 2011.11.10.
17 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pasta di mandorla, olasz habcsók, olasz mandulás aprósüti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kazi 14
Kazi 14 Thu, 2016-12-08 16:54

megsütöttem de még csak nem is hasonlít a képen levő sütire , pedig szó szerint készítettem, érdekes, hogy a hozzávalóknál reszelt citromhéj szerepel, míg az elkészítésnél narancshéj .....nem tudom mi a műszaki hiba

Kazi 14
Kazi 14 Thu, 2016-12-08 16:51

megsütöttem, de még csak nem is hasonlít a képen levő sütire, a 2 tojásfehérjéhez nagyon sok a darált mandula mennyisége, a hozzávalóknál reszelt citromhéj van, a készítésnél narancshéjat ír, valami nem stimmel.....

ma.il
ma.il / ma.il Wed, 2013-06-05 15:52

tojásfehérje mentés stílusosan.
ez elég korrektül néz ki. :)

433
mandula 40 dkg
tojásfehérje 2 db
vanília 1 db
porcukor 2 ek
méz 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
limoncello 0.2 dl