Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis pottyantós

Ribizlis pottyantós
Ribizlis pottyantós
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először cseresznyéset szerettem volna készíteni, de úgy döntöttem, hogy a cseresznyéből mást készítek, és mivel a ribizlinek is most van a szezonja, egy ilyen könnyű süteményt készítettem belőle.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját először 4 ek cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, végül óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
  3. Az elkészült piskótatésztát egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és megszórjuk a ribizlivel.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Miután a tészta kihűlt, a pudingporból a 3 ek cukorral és a 0,5 l tejjel pudingot készítünk, és a tészta tetejére öntjük.
  6. Hűtőben megdermesztjük a pudingot a piskótán, majd szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 358
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ribizlis pudingos, pudingos süti fehér ribizlivel, pottyantós süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Tue, 2018-02-27 13:10

A sütid bizonyára finom, de ne haragudj éppen ezért, hogy adhattál ilyen rossz asszociációt idéző nevet neki, bocsáss meg, de a "pottyantós" jelzőt a budikra szokták használni, nem pedig íncsiklandóan finom süteményhez. A leírásban nem használod, de a cím olvastán nem csinálsz kedvet az elolvasáshoz, illetve az elkészítéshez, pedig nyilván nem ez a szándékod.

evacili
evacili Fri, 2013-06-28 17:11

Különleges lehet a pudingos leöntéssel. Épp délelőtt szedte le férjem a fehér ribizlit, megcsinálom. Mekkora tepsibe sütötted? Köszi a receptet!

i.l.d.i.k.o
I.l.d.i.k.ó / i.l.d.i.k.o Fri, 2013-06-28 18:11

kb. egy 32x18 cm-es gáztepsiben. valóban finom lett ez a sütemény, mert hamar elfogyott és édesapám mondta, hogy csináljak még ilyent. de más fog a ribizliből készülni, annak a receptjét is hamarosan láthatod majd a nosalty oldalamon :)

evacili
evacili Fri, 2013-06-28 20:59

Köszi a gyors választ. Kiváncsian várom az új receptet. Üdv: Cili