Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Menza" piskóta csokiöntettel

"Menza" piskóta csokiöntettel
"Menza" piskóta csokiöntettel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus piskóta csokiszósszal felturbózva.

Cukormanufaktúra

hozzávalók / 5 adag

Piskóta

Puding

  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej (6-7 dl)
  • 5 ek porcukor
  • 5 dkg csokoládé (ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keverjük habosra Cukormanufaktúra Xilittel. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd ezt lassan adjuk hozzá a tojásos-xilites keverékhez, és adjunk hozzá egy kevés vizet.
  2. A tésztát öntsük margarinnal kikent, lisztezett tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész van-e a tészta.
  3. Miközben sül, készítsük el a pudingot a tasakon lévő leírás szerint, kivéve, hogy kb. 7 dl tejet használjunk hozzá. Miután a puding kész, törjünk bele még csokoládét, ami gyorsan bele fog olvadni.
  4. A piskótát vágjuk kockákra, és öntsük a tetejére a csokis vagy étcsokis öntetet. Ízesítésként mazsolát is tehetünk a csokiöntetbe.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 170
elküldve: 1
receptkönyvben: 163
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cukormanufaktúra Xilit

Mióta szakács: 2015.05.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos piskóta, csokipudingos süti

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

miju54
miju54 Sat, 2017-09-30 21:52

Ez a recept biztos, hogy nem hasonlít a menzásra. :(

vnora
vnora Fri, 2015-08-14 14:28

Szia!
Xilittel készítve a piskótát is olyan lesz az állaga, mintha cukorral készíteném?
Nagyon szeretem a piskótákat és már régóta foglalkoztat, hogy a bennük lévő tetemes mennyiségű cukrot lehet-e helyettesíteni xilittel a sütemény állagának romlása vagy változása nélkül. Válaszod köszönöm!

Nóra

614
tojás 5 db
xilit 30 dkg
finomliszt 30 dkg
sütőpor 2 kávéskanál
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 6 dl
porcukor 5 ek
csokoládé 5 dkg