r
Nosalty Logó

Ribizlikrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlikrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1335 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 190 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 1335 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit egy pohár vízzel és 5 dkg cukorral felfőzzük.
  2. A3 tojás sárgáját elkeverjük 5 dkg cukorral és a liszttel, ha szükséges a ribizli levéből merünk rá, hogyjobban elkeverhető legyen.
  3. Hozzáadjuk a ribizlihez, majd folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha szükségesnek látjuk, botmixerrel összeturmixolhatjuk.
  4. Ezután a kevés tejben felkevert pudingport hozzáadjuk a ribizlihez és jól elkeverjük.
  5. Levesszük a tűzről. A tojások fehérjéből a maradék (5 dkg) cukorral habot verünk és még forrón hozzákeverjük.
  6. Jól lehűtve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15233
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Ajánló

Egresből is készítettem már, de azt össze kellett turmixolnom, a ribizlit viszont nem.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Idén sajnos nem sok gyümölcs termett a kertünkben, de ribizli az van bőven, ezért ki kellett találnom néhány ribizlis finomságot. Íme az egyik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legjobb borjú bécsik nyomában – 7 budapesti étterem, ahol...

A köznyelvi rántott hús készülhet gyakorlatilag bármiből a sertéskarajtól a szűzpecsenyén át a soványabb csirkemellig. Bécsi szelet alatt azonban hagyományosan a bundázott borjút értjük, ami méretes szeletként, citromcikkellyel érkezik a vendéglői tányérokra, és a hétvégi trakták megkophatatlan fényű szimbóluma. Nem mindennapi csemege a borjúhús, és évtizedeken át bevett éttermi szokás volt csalni vele. Tejbe áztatott pulykával vagy sertéssel verték át a vendégeket, hiszen az omlós borjú drágább, és nehezebben beszerezhető.

Nosalty

További cikkek