r
Nosalty Logó

Ribizlihab

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Ribizlihab
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 235 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 1872 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 186 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 235 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.5 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 1872 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

A habhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A habhoz

  1. A ribizlit leszemezzük úgy, hogy a legkisebb zöld szár se maradjon rajta, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük.
  2. A tojásfehérjét gépi habverővel egy kicsit felverjük, majd beleöntjük a cukrot és kb 15 percig verjük.
  3. Ezt követően hozzáadjuk a ribizlit, és tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű kemény habot nem kapunk. (Ez kb további 15 percet vesz igénybe.)
  4. Tálalásig a hűtőben tartjuk.
  5. Közvetlen tálalás előtt gépi habverővel egy kicsit újból célszerű felverni, hogy jó kemény legyen.
  6. A tetejét ribizliszemekkel díszítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 36898
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 17.

Ajánló

Kekszet, babapiskótát kínálhatunk mellé. Felnőttek 1-2 tk rummal is megöntözhetik.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A piacon nagyon szép ribizlit találtam és már nem is volt drága. Gyorsan meg is csináltam ebből a gyümölcsböl is a kedvenc nyári csemegénket.

Hozzászólások (3)

szépróza

én goffrival tálaltam, nagy sikert aratott - sajnos a robotgépemnél nem, majdnem leégett a motorja, így néhány perccel el?bb abbahagytam a verést :-) ui: most úgy t?nik, m?ködik, de az újrafelverést nem merem megkockáztatni...

Kiss Judit

Elkészítettem,de olyan émelyít?en édes,hogy a kisgyerekeim épp csak megkóstolták.Még a tyúkoknak sem kellett,pedig nem finnyásak. Valami tortába vagy süteménybe vékony réteg? töltelékként még el tudnám képzelni,ám ilyen hatalmas mennyiséggel mit kezdjek?Próbálnám menteni a menthet?t,de hogyan? Persze piskótát is sütöttem mellé,de ahhoz b?ven elég lett volna egyetlen tojásból készül? hab is. A maradék ribizlit szerettem volna okosan felhasználni,és most fáj a szívem ezért a sok drága alapanyagért.Ne haragudj,meg kellett,hogy mondjam.

Törölt felhasználó

Elkészítettem és finom lett. Viszont jóval kevesebb cukrot tettem bele és nem kristálycukrot, hanem nyírfacukrot.

Hozzávalók

A habhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek