adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
A habhoz
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
38g piros ribizli21 kcal
A tálaláshoz
-
13g piros ribizli7 kcal
Összesen
235
kcal
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
A habhoz
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
300g piros ribizli165 kcal
A tálaláshoz
-
100g piros ribizli55 kcal
Összesen
1872
kcal
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
A habhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
30g piros ribizli16 kcal
A tálaláshoz
-
10g piros ribizli5 kcal
Összesen
186
kcal
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
235
kcal
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.5 g
-
Cukor 430 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 504.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
1872
kcal
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A habhoz
- A ribizlit leszemezzük úgy, hogy a legkisebb zöld szár se maradjon rajta, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük.
- A tojásfehérjét gépi habverővel egy kicsit felverjük, majd beleöntjük a cukrot és kb 15 percig verjük.
- Ezt követően hozzáadjuk a ribizlit, és tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű kemény habot nem kapunk. (Ez kb további 15 percet vesz igénybe.)
- Tálalásig a hűtőben tartjuk.
- Közvetlen tálalás előtt gépi habverővel egy kicsit újból célszerű felverni, hogy jó kemény legyen.
- A tetejét ribizliszemekkel díszítjük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 40025
- Feltöltés dátuma: 2009. június 17.
Ajánló
Kekszet, babapiskótát kínálhatunk mellé. Felnőttek 1-2 tk rummal is megöntözhetik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
A piacon nagyon szép ribizlit találtam és már nem is volt drága. Gyorsan meg is csináltam ebből a gyümölcsböl is a kedvenc nyári csemegénket.