Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform áfonyás muffin

Reform áfonyás muffin
Reform áfonyás muffin
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eleinte csak tejes turmixokban csodáltam az áfonya gyönyörű, lila színét, idén ősszel már süteményekben is szívesen látom.

hozzávalók / 12 adag

Süti

Hab

Szólj hozzá!

elkészítés

Süti

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből és az erythritolból habverővel kemény habot verünk.
  2. Rúdmixerrel felaprítjuk az áfonyát, majd a többi hozzávalóval egy keverőtálban összekeverjük.
  3. Az így elkészült masszába óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  4. Muffinformákba töltjük a tésztát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a süteményeket.

Hab

  1. Habverővel kemény habot verünk a tejszínből és az ízlés szerint adagolt erythritolból.
  2. A habhoz adjuk a zselatinfixet és az áfonyát, majd további egy percig keverjük.
  3. 5 percre a hűtőbe tesszük, majd, még mielőtt teljesen megszilárdul, a kihűlt süteményekre tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 321
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cicusch

Mióta szakács: 2014.03.28.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

áfonyás cupcake, reform cupcake, áfonyás-habos muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

260
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 140 g
rozsliszt 60 g
zabpehelyliszt 50 g
kókuszzsír 150 g
erythritol 100 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
áfonya 100 g
áfonya 50 g
habtejszín 200 ml
zselatinfix 1 csomag
erythritol 2 ek