Rebarbara szörp
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gonoszka1

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2575
Kcal
- 0% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
10298
Kcal
- 0% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 558 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 662 g
-
Cukor 633 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1273.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 361 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1008 micro
Összesen
2575
Kcal
- 0% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3263.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 2233 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2647.9 g
-
Cukor 2532 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 5092.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 426 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 687 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1443 micro
-
β-crypt 90 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4034 micro
Összesen
10298
Kcal
- 0% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
113
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megpucoljuk a rebarbarát. Felvágjuk 1-2 cm-es darabokra.
- A citromokat alaposan lesikáljuk. A héjával együtt felkarikázzuk.
- Lehetőleg sérülésmentes zománclábosba vagy fémlábosba tegyük a rebarbarát és a citromot. Felöntjük 2,5 l vízzel.
- 15 percig főzzük, majd leszűrjük, a gyümölcsöt is egy kanállal átnyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön.
- Ezután beleöntünk 2,5 kg cukrot, a citromsavat, és állandó kevergetés mellett 15 percet főzzük.
- Sterilizált üvegekbe töltjük, és dunsztba rakjuk. (Én 2-3 napig a dunsztba hagyom.)
- Hígítva, akár buborékos, akár mentes vízzel finom frissítő.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 28285
- Feltöltés dátuma: 2013. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Gonoszka1
428 recept
A tavasz első szörpje! A piacon végre kaptam rebarbarát, a tavasz első rebarbaráját! A Férjem már minden szörpöt elfogyasztott (pedig jó párszor, és jó pár literrel csináltam még télen is), így elkészítettem neki az év első, finom üdítőjét. 5 db 720 ml-es üveggel és 1 db kisebb üveggel lett. A kis üvegest be se tettem a dunsztba, mert ahogy kihűlt, már itta is. Persze most még drágább, mint amikor a szezonja igazán beindul a rebarbarának, de ebben az üdítőben nincs tartósítószer.
Hozzászólások
Szia, imádom a rebarbarát, de még szörpként sosem ittam, csinálok bel?le pitéket, kompótot, meg lekvárt is, de így is ki fogom próbálni, pont ma hozott a kollégan?m saját termesztés? rebarbarát nekem, mert ? nem tud mit kezdeni vele :) Nincs véletlenül tipped, hogy lehet kevesebb cukorral megoldani? Amolyan diétása? :)
Kedves Shephard! Próbáld meg édesít?vel elkészíteni, de ne túl nagy adagot, mert hátha így nem lesz olyan jó. Az viszont biztos, hogy így higabb lesz. Esetleg, ha nem idegenkedsz a rostos szörpökt?l, akkor próbáld meg, hogy a f?zés után ne sz?rd le, hanem turmixoljad le. És az édesít?vel semmiképpen ne f?zzed csak max:1-2 percig, és olyannal amit f?zésnél is lehet használni. Ha elkészítetted írjad meg légyszíves, hogy milyen lett. Üdvözlettel:Kinga
Jó ötlet ez a turmixolós ötlet, egyébként is fájna a szívem a rebarbara húsért, ha kidobnám :) Bár pitébe még úgyis használható! Este kipróbálom ezt az édesít?s dolgot, aztán majd beszámolok róla :) Személyes megjegyzés: az én hugomat is Kingának hívják, aki az én megrendelésemre született, addig abalygattam Anyumékat amíg meg nem érkezett Kinga, mert csak és kizárólag hugit akartam és Kinga nev?t :) Bejött :)
Kívánom, hogy minden úgy sikerüljön az életedben mint a Hugicád! Várom a beszámolódat a szörpr?l. Én egyébként amikor végre kaptam rebarbarát, majdnem az egész készletét megvásároltam az árusnak, mert a Tímea sógorn?mnek a névnapjára egy epres-rebarbarás-mandulás habos sütit készítettem a névnapjára. Nagyon finom lett a süti is. Mondjuk az árus furcsán nézett rám, hogy minek nekem ennyi rebarbara.
Köszi :) Én vidéken élek, na itt nem tartanak a zöldségesek rebarbarát, még a T..co sem, tavaly akartam lekvárt csinálni, aztán az egyik modernebb zöldségessel meg lehetett alkudni, külön nekem hoztak rendelésre rebarbarát :) 10 kg-t vettem :) Már idén is mondta hogyha olyan jó vásárló leszek mint tavaly hoznak :) Pedig szerintem lenne rá kereslet, mert mikor cipeltem ki a 10 kg-t akkor is 3-an megállítottak hogy hol vettem és mihez kezdek vele! Csak nem tartják, maradnak a régi alapanyagoknál sajnos!
Pedig állítólag a rebarbara aránylag igénytelen növény, és azt olvastam, hogy dísznövényként is szokták ültetni. Így úgy gondolom, hogy akinek van kertje annak nem jelentene sok gondot, ha ültetne. Csak az emberek egy része nem tudja, hogy mi az a rebarbara. Pedig ha tudnák, hogy mir?l maradnak le!!!!
Na igen, pont ez az, csuda jó dolgokat lehet csinálni bel?le :) A kollégan?m sem tud vele mit kezdeni, így leszedte elhozta nekem, pedig mikor megkóstolta a lekvárt, mondta hogy ez tényleg nagyon jó, de mégsem használja fel, így akkor majd én :) Írországban isteni pitét csinálnak bel?le, húúú, na azért a receptért ölni tudnék :) Még nem bukkantam rá az igazira, de szorgosan próbálkozok :)
Nagyon sok mindenféle sütihez is fel lehet használni. És szörpökhöz is. Én most gondolkodom egy epres-rebarbarás szörpön (a Férjem nagy szörp imádó, így nem tudok annyi szörpöt készíteni amennyi el nem fogyna). A rebarbara lekvárt meg tegyed fel ide, és a pite receptedet is. Hátha rajtunk kivül rebarbara fogyasztókon is kedvet kap valaki kipróbálni. És engem személy szerint is érdekelne a pite recepted.
Ok, majd igyekszek feltenni receptet, már ezerszer gondoltam rá, de kicsit id? híján vagyok, de majd igyekszek :) Mondjuk a pite receptet nem, mert az még nem az igazi, szerintem :) De a lekvár csuda klassz lett :)
Akkor várjuk a receptjeidet, remélhet?leg minnél hamarabb, hogy még az idényben meg lehessen csinálni.
Ok, megígérem hogy igyekszek :)
Üdvözlök Mindenkit !2 éve Angliából hoztam "valamilyen" magokat,elültettem,a palántot kiültettem a kertbe,most kb.50 cm-es nagy bokraim vannak,akik értenek hozzá azt mondták ez rebarbara..hurrá akkor van rebarbaram,ami most 2 éves,tegnap vettem észre hogy virágozni fog.Kérem aki szakért? rebarbara ügyben ,irjon nekem ..igaz olvasok sokat a neten róla,de szívesebben olvasom ezeket a fórumokat.Várjam meg mig elvirágzik ? Ennek a fajtának zöld a szára...Kiváncsian várom a véleményeket.köszönöm:)
Kedves Maranzol! Sajnos én sem tudok sokat a rebarbaráról, csak amennyit a rebarbarát szeret? emberek általában. Inkább a konyhai részér?l tudok. Annyit tudok, hogy van piros- és zöld szárú. Gondolom ami nálad van az a zöld szárú példány, ahogy írtad. De szerintem, ha a piacra kimész, és ott egy rebarbarát áruló ?stermel?t megkérdezel, akkor van rá esély, hogy válaszokat tud Neked adni ezzel kapcsolatban. Üdvözlettel:Kinga
Szia! a receptjeim között van rebarbarás, ott láthatod, milyen a bokor és a levele. Ne várd meg amíg elvirágzik! A virágszárakat törd ki, hogy ne vegyék el az energiát a növényt?l, úgy sokkal szebben fog fejl?dni. Esetleg ha magot szeretnél fogni, 1 virágszárat hagyj meg, azon is rengeteg mag lesz. Az ilyen fiatal bokorról egyszerre max. 1-2 levelet törj, hogy ne terheld meg nagyon.
Köszönöm a hozzászólásokat,de sajnos még most sem tudtam beazonositani ezt a növényt,mifelénk nem ismerik annyira a rebarbarát,piacon nem árulják,zöldséges boltban nem kapni..most annyit csinálok hogy megvárom milyen lesz a virága,lefényképezem és elküldöm olyan oldalra ahol megmondják milyen növény is az én négy bokrom :)
a citromsavat, lehet valódi citromlével helyettesíteni?
Szia! Citromot már eleve teszünk bele. A citromsav egy koncentrált "citrom" gyakorlatilag, ami egyébként teljesen természetes anyag. Én nem helyettesíteném citrommal, de ha nagyon elzárkozol t?le, akkor próbáld meg több citrommal. Üdvözlettel: Kinga