Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres omlett ahogy kicsivik készíti

Zöldfűszeres omlett ahogy kicsivik készíti
Zöldfűszeres omlett ahogy kicsivik készíti
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tükörtojást imádom, a rántottát is megeszem hagymásan vagy gombával, pirospaprikával, borssal megszórva, de az omlettről egy nem éppen gusztusos vastag és nyers tojásmassza jutott eszembe - egészen eddig. A receptleírásban nem szerepel ugyan, mert az omlett sajátossága valójában a kicsit kocsonyás állaga, de a biztonság kedvéért a másik oldalát is sütöttem még 10-15 másodpercig, nem tovább.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Szárított zöldfűszerekkel is kiválóan műkődik, 1-1 csapott teáskanálnyi nyugodtan mehet bele.
A tojáspalacsintákat megtölthetjük tejföllel, sült szalonnával, füstölt hallal, párolt zöldségekkel, és közepes lángon a sütőben összemelegítve kész is a finom ebéd vagy vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egyenként felütjük a tojásokat egy mélyebb tálkába, villával lazán felverjük.
  2. Hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a zöldfűszereket.
  3. Végül sózzuk, borsozzuk, villával jó habosra felverjük, ügyelve a fűszerek egyenletes eloszlására.
  4. 1 ek olajat forrósítunk egy hagyományos teflon palacsintasütő serpenyőben. 1 merőkanálnyi masszát gyors körkörös mozdulatokkal szétfolyatunk a serpenyő alján.
  5. Lassú tűzön a tésztaszél barnulásáig sütjük kb. másfél percig.
  6. Anélkül, hogy megfordítanánk, és a másik oldalát is megsütnénk, óvatosan egy lapos tányérra csúsztatjuk.
  7. Négyrét hajtjuk, kenyérrel, sajttal, paprikával, salátával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 645
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

tojáspalacsinta zöldfűszerekkel, kapros-zsályás tojáslepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Mon, 2011-08-22 16:14

...hááát, azért én itt nem csak megörvendeztetni szoktam.
De nem is feltétlenül a megfelelés vágya vezérel, amikor ide írogatok.
Z.

z1
z1 / z1 Fri, 2011-08-19 19:15

Kedves Kicsivik!
Nagyon szeretem a friss zsályát!
A friss kaprot is!
Két rendkívül karakteres íz.
...talán ezért is nem használnám én együtt.
De ez én vagyok.
Igazából csak azért írok most ide, ehhez a recepthez, mert tudomásom szerint a zsálya egy tujol nevű méreganyagot tartalmaz, amit legalább 5 ( öt ) perc hőkezeléssel lehet hatástalanítani.
Ez azért valószínűleg nem annyira mérgező, mert én még most is itt írogatok.
Nyilván néhányan, ( esetemben ) az egyszerre elfogyasztott mennyiséget tartják túl kevésnek...
Z.
...sajnálom, ha nem tudok mindenkinek örömet okozni:)))

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2011-08-22 11:16

Kedves z1! Nahát, nem tudtam, hogy a zsálya ilyen alattomos! 8) Valószínűleg itt is érvényesül az aranyszabály, miszerint kis mértékben gyógyszer... Máskülönben nem terjedhetett volna el és nem használnák világszerte a konyhákban ezt a valóban jellegzetes aromájú fűszernövényt. Természetesen, a szelídebb ízvilág kedvelői elhagyhatják, vagy helyettesíthetik akár a kaprot, akár a zsályát.
Személy szerint, ugyan nem minden esetben, de szeretem az ízek tobzódását. Legutóbb a kaprot kakukkfűvel házasítottam egy cukkinilepényben, és mindenkinek ízlett.
Remélem hasonló építő jellegű kritikával máskor is megörvendeztetsz majd! ;- D

342
tojás 5 db
tej 1 dl
kapor 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek