Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott túró rudi

Rántott túró rudi
Rántott túró rudi
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából szinte mindent ki lehet rántani, és a magyarok ki is rántanak. Akkor miért pont a túró rudi maradna ki?

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Míg mindennel elkészülünk, addig a túró rudikat tegyük a mélyhűtőbe.
  2. Készítsük el a tojásos-tejes masszát, amibe majd mártogatjuk a fagyasztott túró rudit. A tojásokat verjük fel, öntsünk rá tejet, majd keverjük el csomómentesen a liszttel és a sütőporral.
  3. A kekszet egy darálóban daráljuk finom szemcséjűre.
  4. A megfagyott rudikat először mártsuk a tojásos-tejes masszába, majd a kekszmorzsába, és ezt a procedúrát ismételjük meg még egyszer. Majd bő olajban süssük meg őket, kb. 2-2 perc alatt.
  5. Utána azonnal fogyaszthatjuk is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 685
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tamas

Mióta szakács: 2016.03.21.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rántott rudi

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

945
túró rudi 4 db
háztartási keksz 30 dkg
tojás 2 db
tej 5 dl
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 teáskanál