Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott padlizsán sült krumplival

Rántott padlizsán sült krumplival
Rántott padlizsán sült krumplival
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc rántott zölségem a padlizsán. Nyáron kiváló helyettesítője a husiknak. Lehet rántani, kikavarni, bárhogy nagyon fincsi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

 Egy könnyű joghurtos-fokhagymás öntettel lehet még finomabbá tenni.

Köretként ajánlom a párolt rizst is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megtisztítjuk, karikára vagy csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A krumplikat meghámozzuk, felvágjuk.
  3. Felverjük a tojásokat, kicsit megsózzuk.
  4. Ezután jöhet a panírozás: a padlizsán karikákat először lisztbe, majd tojásba és végül szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk. (A lisztbe keverhetünk saláta fűszerkeveréket, curry-t vagy pirospaprikát.)
  5. Végül forró olajban megsütjük. A krumplit úgyszintén.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 576
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Cukor

Mióta szakács: 2012.08.14.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás padlizsán sült krumpli bundázott padlizsánnal, padlizsán szezámmagos bundában

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törpilla87
Törpilla87 Sun, 2015-11-01 13:02

Szia!
Én még soha nem ettem rántott padlizsánt, de pont vettem, megtöltöttem az egyiket és kipróbáltam így is, nagyon egyszerű és isteni!!!
Köszi.
ANita

801
padlizsán 2 db
burgonya 1 kg
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál
napraforgó olaj 1.5 dl