Zsályacsipsz
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
223
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
887
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
223
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 69.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 208.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
887
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Frissen szedett zsályaleveleket használjunk a csipsz elkészítéséhez! Olyan helyről gyűjtsük, ahol nem érhette semmiféle szennyeződés.
- Keverjük össze a rizslisztet a tojással és a fehérborral, kevés sóval ízesítsük. Mártogassuk bele a zsályaleveleket.
- Egy mélyebb sütőedényben forrósítsuk fel az olajat, és a lecsöpögtetett zsályaleveleket pár perc alatt süssük aranybarnára. Papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat leitassuk. Ízlés szerint citromkarikákkal tálalhatjuk. Melegen és hidegen is jó ropogtatni való!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1161
- Feltöltés dátuma: 2020. május 28.
Ajánló
A zsályacsipsz mellé száraz fehérbort kínáljunk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Talán sokan nem is gondolnák, hogy ez az erőteljes illatú fűszernövény mennyi gyógyhatással bír: javítja a memóriát, gyulladáscsökkentő, hozzájárul az egészséges emésztéshez, külsőleg segíti a sebek hámosodását. Az ókorban Kleopátra állítólag afrodiziákumként is használta. Aki szeretne megbizonyosodni a zsálya pozitív hatásairól, készítse el ezt a finom ropogtatni valót az esti borozgatás mellé! Ha Kleopátrának talán nem is hihetünk, de a többi hatás garantált!