Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ramen

Ramen
Ramen
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a japán ételeket és ez az egy, ami talán a legjobban elnyerte a tetszésemet. Nem bonyolult, fél óra alatt elkészül és nagyon finom ;) Azt szerintem nyilvánvaló, hogy ez a recept nem versenyez az eredeti japán szakácsok által elkészített ramennal, de nem is ez a célunk, igaz? Ha maximálisan akarod kiélvezni, próbáld pálcikával kienni belőle a tésztát, és utána hörpintsd le a maradék levest. Remélem elnyeri a tetszésedet, ja, és ami a legfontosabb: Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat 1 l langyos vízben áztassuk puhulásig (kb. 1 órán át), a vizet tartsuk meg, ez lesz az alaplevünk.
  2. Lábasban alacsony lángon melegítsük fel a szezámolajat. Adjuk hozzá a lereszelt fokhagymagerezdeket és a gyömbért. Kevergetve pároljuk 4-5 percen keresztül.
  3. Az alaplevünket (amiben a gomba ázott) szűrjük át, majd öntsük a lábasba és adjuk hozzá a 2 leveskockánkat. A kockákat gondosan keverjük el. Ha nagyon erősnek érezzük, higítsuk fel még egy kevés vízzel.
  4. A gombákat vágjuk fel csíkokra, a csirkemellet pedig kisebb darabokra, és adjuk a leveshez. Forraljuk fel és főzzük. (Ha nagyon zavart és habos lenne a levesünk teteje, távolítsuk el kanállal a habot.)
  5. Egy másik edényben forraljunk vizet, tegyük bele a tésztánkat, 2 percig főzzük, majd szűrjük le és hidegvízzel öblitsük át. Tegyük félre. A 2 tojást tegyük forrásban lévő vízbe és 7 percig hagyjuk benne, vágjuk félbe, és tegyük félre ezt is.
  6. A levesünkhöz adjuk hozzá a szójaszószt és a cukrot (kóstoljuk meg és ha nagyon erősnek éreznénk a szójaszószt, még egy pici cukrot adjunk hozzá).
  7. A tésztát tegyük tálba, és merjünk rá a levesünkből. Tálaljuk felkarikázott újhagymával megszórva, és egy fél főtt tojással díszítve.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 57
össznézettség: 107 685
elküldve: 11
receptkönyvben: 409
elkészítve: 39/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Hugo Dantes

Mióta szakács: 2012.05.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirkeleves, japán gombás csirkeleves, húsleves csirkéből

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dokam
dokam Sun, 2017-03-19 09:57

Szia!
Szeretném elkészíteni a levest, ezért kérdezem, hogy a 0,25 db, 25 dkg-ra gondoltál?
Köszi
Marika

dettidomotor
Dömötör Detti / dettidomotor Sat, 2016-09-17 17:33

Nagyon finom es tenyleg hamar megvan. Kiegeszitettem meg 1-2 dologgal: borso, voroshagyma csikok, oyster szosz (osztriga szosz, el kell hasznalni ;) ).

kádár Ádám
kádár Ádám Wed, 2014-05-28 14:33

Szia Hugo Dantes!
Meg szeretném kérdezni hogy a shiitake gombát és a soba tésztát hol lehet beszerezni ?? előre köszi a választ :)

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Mon, 2014-02-10 22:00

Most szilveszterkor elkészítettem az unokám kívánságára, de az egész családnak ízlett
El is fogyott akkor mikor elkészült.
Nagyon finom lett.
Köszi a receptet. Még többször is fogom készíteni.
Üdv: Marika mama.

dius0306
dius0306 / dius0306 Sat, 2012-05-19 18:05

Szia Hugo Dantes!

Nagyon szuper ez az étel, ma elkészítettem a barátommal, és mindkettőnknek nagyon ízlett. Szeretjük mi is a keleti, főleg a japán konyhát, úgyhogy nagyon jól jött ez a recept, köszönet érte. :)

Üdv, Dius

429
szezámolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 tk
shiitake gomba 30 g
csirkemell filé 0.25 db
alaplé 1 l
szójaszósz 4 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tészta 20 dkg
újhagyma 2 db
tojás 2 db