r
Nosalty Logó

Rakott tojás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Rakott tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2528 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4953.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    2040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1731 micro
Összesen 2528 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karikára vágott hagymát lisztbe mártjuk, és olajban kisütjük.
  2. Vajjal kikent jénaiba lerakunk egy sor tejbe, majd a tejföllel felvert, fűszeres tojásba mártott zsemlét. Erre rétegezzük a sült hagyma és tojás karikákat. Ezt még egy rétegben megismételjük.
  3. A maradék tejfölös tojást ráöntjük, majd rálocsoljuk a hagymás olajat.
  4. Lefedve előmelegített sütőben 15 percig sütjük, ekkor levesszük a fedőt, rátesszük a krémsajtot vagy a reszelt sajtot, még 5 percig fedetlen a sütőben hagyjuk.
  5. Salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 51011
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tojás
Csiki Piroska 230 recept

A recept nem ír sajtot, de így sokkal finomabb, én a két réteg közé is szórtam sajtot. A nyers tojásadag emelhető, minél több, annál finomabb. Kolbászkarikákkal is gazdagíthatjuk...  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.