Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tészta Katrin konyhájából

Rakott tészta Katrin konyhájából
Rakott tészta Katrin konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a milánói makarónit, de ez így rakottan kicsit finomabb... szerintünk...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon finom, s guszta. Ajánlom mindenkinek!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a makaróni tésztát.
  2. Amíg puhul, addig a darált húst kis olajon megdinszteljük kb. 10 percig, majd felöntjük még kb. 2 dl vízzel, s rászórjuk a milánói makaróni port, s kevergetjük még a leírás szerint.
  3. Ha elkészült, akkor ráöntjük a tésztára, majd még kb. 1 dl ketchupot is hozzákeverünk.
  4. Egy ovális vagy négyszögletes jénaiba beleöntjük az összekevert tésztát, kicsit eligazítjuk, 1 pohár tejfölt kenünk a tetejére.
  5. Majd kb. 10 dkg trappista sajtot lereszelünk, ezt is rászórjuk, és kb. 20 percre berakjuk a sütőbe.
  6. Ha megsült, akkor felkockázzuk, s tálalható.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 876
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott milánói, milánói rakott tészta, rakott milánói

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

525
makaróni 30 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 2 dl
darált sertéshús 30 dkg
milánói alappor 55 g
tejföl 175 ml
trappista sajt 10 dkg
ketchup 100 ml