Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott paprikás csirke

Rakott paprikás csirke
Rakott paprikás csirke
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept saját ötlet alapján jött létre! Anyukámmal kísérleteztünk, hogy hogyan lehetne a hagymományos paprikás csirkéből új ételt kitalálni. És ez lett belőle!:-)

hozzávalók / 4 adag

A paprikás csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, a tűzről levéve adunk hozzá kevés őrölt paprikát. Hozzáadjuk a csirkehúst, felöntjük kevés vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, delikáttal és majorannával.
  2. Készre főzzük kb. 30 perc alatt.
  3. A penne tésztát megfőzzük.
  4. Elkészítjük a besamel mártást: az 5 dkg lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet az 5 dkg vajjal feltesszük forrni. Ízesítjük sóval és borssal.
  5. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a lisztes keveréket, és még kb. 2 percig forraljuk. A tűzről levéve adunk hozzá reszelt sajtot ízlés szerint.
  6. Ha mindezekkel elkészültünk, akkor egy kivajazott tepsi (vagy római tál) aljába tésztát rakunk, arra csirkehús következikl majd megöntözzük besamellel. Addig rétegezzükl amíg van a hozzávalókból.
  7. Fontosl hogy a tetejére besamell kerüljön, mert akkor nem fog szárazra sülni a tészta. A tetejére is reszelhetünk sajtot.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 079
elküldve: 1
receptkönyvben: 170
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott csirke, paprikás csirke rakottan, paprikás csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-03-21 11:52

Kedves Szabóné Ági !
Tegnap ez a finomság volt az ebédünk. Mondhatom nem utoljára készítettem, mert
nagyon ízlett az egész családnak ! Köszönjük szépen ! Szép tavaszt kívánok neked: Anci

K Agi
Szabóné / K Agi Wed, 2012-03-21 13:53

Kedves Anci!Nagyon örülök,hogy ízlett:-)!Nálunk is nagy kedvenc!További jó sütés-főzést:-)!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-03-16 18:18

Kedves Szabóné !
Éva-Anyócának is van fent egy pár -igaz,hogy- paprikáskrumpli változata, ami új és nagyon jó.
A te változatodat is elmentettem, ami paprikás csirke és biztosan nagyon finom, köszönöm !
Elmentve, nagyon ötletes ez is, ki lesz próbálva ! Üdv: Anci

K Agi
Szabóné / K Agi Fri, 2012-03-16 18:25

Kedves Olaszneanci!

Egy próbát megér szerintem:-)!Mi nagyon szeretjük!Majd várom a kóstolás eredményét:-)!

1033
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 dl
vaj 1 ek
tej 5 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
penne 500 g
víz 5 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek