Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldséges egytálétel

Rakott zöldséges egytálétel
Rakott zöldséges egytálétel
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában, amikor ilyesmit főzök, két tepsivel állítok össze, és az egyiket mindjárt le is fagyasztom, hogy legközelebb már csak ki kell venni, és sütni. Ezt az ételt én találtam ki, és először készítettem el. Nem gondoltam volna, hogy egy egész tepsivel el is fogy egy nap alatt, pedig a háztartásunk két személyes. Így nem sokáig várakozott a fagyasztóban a második tepsi. Ránézésre talán nehéz ételnek látszik, de egyáltalán nem az. Vajból, tejfölből is lehet a kalóriaszegényt venni hozzá, a szalonnát is el lehet hagyni, de az ízhatás nem biztos, hogy ugyan az lesz. :D Nagyon sok vitamin van benne, laktató mégis könnyű. Természetesen lehet friss zöldségekből is készíteni, ha idénye van, de a fagyasztott zöldség keverék, amit vettem hozzá is kitűnő megoldás, színes, étvágygerjesztő.

Kérésre szívesen küldök fotót az elkészítés folyamatáról.

 

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karikára vágott burgonyát a tepsi aljára rakjuk, rá a szintén felkarikázott vöröshagymát, majd a zöldségkeveréket. (Szivárvány zöldségkeverék, amiről az étel a nevét kapta.)
  2. 2 csirkehúsleves kockát beleteszünk 3 dl forró vízbe, és feloldjuk. A felét beleöntjük a tepsibe. Óvatosan sózzuk, mivel a leveskocka tartalmaz sót. Erre jönnek a vaj darabkák és a tejföl, majd a legvégén a szalonna csíkok.
  3. Lefedjük alufóliával a tepsit, és körülbelül 40 percig közepes lángon pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és visszarakjuk, hogy a felesleges víz elpárolódjon, és a szalonna süljön.
  4. Amikor a szalonna kellőképpen megsült a tetején, kivesszük, és rárakjuk a reszelt sajtot, és még pár percre visszatesszük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 578
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuzsi mama

Mióta szakács: 2015.09.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott zöldségek marhahússal, csőben sült zöldségek darálthússal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gazcsi
gazcsi Fri, 2015-10-02 14:10

A zöldségkeveréket fagyasztottan kell beletenni? Engem érdekelnének a fázisfotók, meg a hús mikor kerül belére a válasz!

kittike23
kitti25 / kittike23 Wed, 2015-09-30 19:46

Kedves Zsuzsi mama,
A recept nekem is nagyon tetszik, de a húst mikor/hogy teszem bele? Kimaradt véletlenül a leírásból :(
Köszönöm,

Kitti

1039
burgonya 1 kg
darált marhahús 20 dkg
zöldségkeverék 100 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
tejföl 20 dkg
margarin 10 dkg
erdélyi szalonna 10 dkg
leveskocka 2 db
trappista sajt 20 dkg