r
Nosalty Logó

Rakott bolognai Haidy konyhájából

Haidy
Rakott bolognai Haidy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

939
Kalória
59.9g
Fehérje
87.6g
Szénhidrát
37.2g
Zsír
264.7g
Víz
136.8g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2710.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3356 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 939 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    359.5 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16263.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    558 mg
  • Kálcium
    2312 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    749 mg
  • Foszfor
    4690 mg
  • Nátrium
    7878 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    525.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1588.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2403 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1453 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 5632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    732 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

  1. A pennét sós vízben kifőzzük.
  2. Közben a hagymát megpucoljuk és felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, picit sózzuk, borsozzuk, és tovább pároljuk.
  3. A darált húst egy serpenyőben egy kis olajon lepirítjuk, és megvárjuk, amíg kiengedi a levét. Hozzáadjuk a bolognai fűszert, összekeverjük a zöldségkeverékkel, és hagyjuk főni.
  4. Vizet nem szükséges adni hozzá, mert a hús és a zöldségek elegendő levet engednek. Mielőtt elkészülne, a zúzott fokhagymát is belekeverjük.
  5. A tésztát leszűrjük, és kivajazott jénai tálba tesszük a felét. Erre kerül rá a húsos ragu, a ragu tetejére elkenjük a sűrített paradicsomot, majd a maradék pennét is a tetejére tesszük. Rászórjuk a reszelt parmezánt.
  6. 20 percig 180 fokos sütőben sütjük, kivesszük, majd rászórjuk a reszelt trappista sajtot, és visszatesszük a sütőbe 10 percre, hogy ráolvadjon a sajt.
  7. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon sokszor elkészítettük már, gyorsan készen van, és laktató. A család egyik kedvence.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...