r
Nosalty Logó

Rácsos linzer szilvalekvárral

NS
Rácsos linzer szilvalekvárral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

499
Kalória
6.2g
Fehérje
63.2g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
26.1g
Víz
25.1g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
15.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4698.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    632.2 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 4982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, fahéj, sütőpor és cukor) egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzámorzsoljuk a margarint, és egészen eldolgozzuk benne.
  3. A tészta közepén kis krátert készítünk, ebbe kerül a tojás és a rum, összedolgozzuk.
  4. Egy kis dobozos tejfölnél vagy kefírnél kevesebb kell bele - ha nincs otthon, egy kis tej is megteszi -, annyi kerüljön bele, hogy tészta állagot kapjunk, amit el tudunk nyújtani.
  5. A tésztát kettévesszük, de nem pont fele-fele arányban, hanem az egyik legyen picit több.
  6. A nagyobbik tésztát kinyújtjuk, és egy nagy tepsibe rakjuk (sütőpapírra).
  7. Ezt a tésztát szilvalekvárral ízlés szerinti vastagságban megkenjünk.
  8. A maradék tésztát egy kissé kilapítjuk, majd hosszú csíkokat vágunk le belőle, és meggörgetjük őket a deszkán. Sorban, rácsként a lekvár tetejére helyezzük őket.
  9. Előmelegített sütőben barnulásig/tűpróbáig sütjük.
  10. Porcukorral vagy anélkül, rombuszokra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nyár van, érik a szilva, és minden éven üstben főzünk belőle lekvárt. Amikor készül, akkor frissen sült fánkkal kóstolgatjuk (idén ez elmaradt), másnap pedig ezt a finomságot készítjük (most harmadnap lett). Nálunk szokásosan nyári desszert, a fahéj és a szilva nagyon finom együtt - a lekvárban is van fahéj. Életemben először sütöttem én, mert anyu közben az ebéddel foglalatoskodott, és egy percig sem volt kétség bennem afelől, hogy sikerülni fog.

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek