r
Nosalty Logó

Puncstorta kicsit másként dióval kávéval

Gonoszka1
Puncstorta kicsit másként dióval kávéval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Tetejére

814
Kalória
15.3g
Fehérje
152.9g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
73.9g
Víz
182.7g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
117.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Töltelék

Tetejére

Összesen 814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Töltelék

Tetejére

Összesen 6516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Töltelék

Tetejére

Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6873.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2691 mg
  • Nátrium
    2288 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1223.5 g
  • Cukor
    941 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    591.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2001 micro
Összesen 6516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet 2-3 részletben hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Töltelék

  1. A kihűlt piskótának vékonyan levágjuk a tetejét. A belsejét kivágjuk (kb. 40 dkg), és összetépkedjük kisebb darabokra. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  2. A vizet a cukorral felforraljuk, és kevergetjük ameddig a cukor elolvad. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a kávéport. A mazsoláról is leöntjük a rumot, és a kávés szirupba keverjük.
  3. A szirupba belekeverjük a piskóta szétvágott belsejét, a mazsolát. Összekeverjük. Ezután megszórjuk a dióval, és ezzel is összeforgatjuk.
  4. A sárgabaracklekvárral kikenjük a piskótánk belsejét, és a torta tetejének az alját is. Beletöltjük a tölteléket, rátesszük a tetejét. Ráteszünk egy sütőpapírt, és egy éjszakára súllyal lenyomva préseljük.

Tetejére

  1. Másnap vékonyan körbe bekenjük a sárgabaracklekvárral.
  2. A fondantot sütőpapíron kinyújtjuk nagyobbra, mint a torta átmérője, és bevonjuk vele a tortát. Az oldalára is rásimítjuk. A maradékot körben levágjuk.
  3. Hűtőbe tesszük pár órára.
  4. Szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Édesanyám 75.-ik születésnapjára készítettem a fehér lúdláb torta marcipánnal mellé. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 308 kalória van.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek