r
Nosalty Logó

Puncsos tésztakosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Puncsos tésztakosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztakosárkához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztakosárkához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1536 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztakosárkához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1536 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tésztakosárkához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztakosárkához

  1. Előmelegítjük a sütőt. Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a tejet a tejszínnel felforraljuk, beleszórjuk a cukrot és a kevés hideg vízzel elkevert puncspudinggal besűrítjük. Levesszük a tűzről belekeverjük a rumot és lehűtjük.
  3. A tésztakosárkákhoz a lisztet, a porcukrot keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a habtejszínt és habverővel simára keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire, evőkanál segítségével 4 db korongot kenünk. 190°C-on addig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz. Ha elkészült, lapátkanál segítségével azonnal felszedjük a tésztát a sütőpapírról és egy pohár aljára nyomjuk, hogy kosár formája legyen. Befőttes gumival rögzítjük, amíg kihűl.
  5. A kihűlt krémet átkeverjük, habzsákba töltjük és a kosárkákba nyomjuk.
  6. Gyümölccsel, tortadarával díszítjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 29657
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Ez a recept a falinaptárunkról származik. Amióta áthajtottuk a február hónapra, a Puncsos tésztakosárkára, Csipetkéim szüntelen rágták a fülem, hogy süssek nekik "olyat"!

Hozzávalók

A tésztakosárkához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.