Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikosár zserbó-íz ihletéssel

Csokikosár zserbó-íz ihletéssel
Csokikosár zserbó-íz ihletéssel
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem kell Karácsonyig várni a zserbó majszolásával, ha már most elkészítjük tányérdesszert formájában.

hozzávalók / 5 adag

A kosárhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A kosárhoz

  1. A csokoládét vízgőzön megolvasztjuk.
  2. Muffin sütőformába való kapszlikat (szilikonból vagy papírból) egy ecsettel kikenjük az olvadt csokival, egy réteg után hagyjuk, hogy megdermedjen, majd ezt a műveletet legalább még egyszer-kétszer megismételjük.
  3. Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.

A krémhez

  1. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd kinyomkodjuk a felesleges folyadékot belőle. Egy lábosba tesszük ízlés szerinti cukorral, citromhéjjal párolódni, közepes hőfokon. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  2. Egy tálba szórjuk a darált diót és az őrölt babapiskótát. Annyi almapürét adunk hozzá, hogy ne túl folyós, kenhető állagú masszát kapjunk.
  3. A csokikosarakról óvatosan lefejtjük a kapszlikat. Megtöltjük félig-háromnegyedig a diós krémmel, majd sárgabaracklekvárt kanalazunk a tetejére.
  4. Tejszínhabbal kínáljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 496
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitányér diós töltelékkel, zserbós kosárka, diós-lekváros csokikosár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

696
csokoládé 25 dkg
babapiskóta 10 dkg
alma 3 db
dió 16 dkg
cukor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 6 ek