r
Nosalty Logó

Pulykamelltekercs füstölt sajttal és áfonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Pulykamelltekercs füstölt sajttal és áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 831 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3324 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 831 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5387.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    2729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 3324 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellszeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni hogy az ízek átjárják. (én két darab folpack fólia között óvatosan, hogy a hús ne nagyon törjön, klopfoltam ki) Egy nagyobb darab folpack fóliát vágjunk le, majd helyezzünk rá 4-5 szelet bacont úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.
  2. Ezután helyezzük rá a hússzeletet, ízlés szerint szórjuk meg reszelt füstölt sajttal, és aszalt áfonyával, majd a fólia segítségével tekerjük fel. (én előző este elkészítettem a tekercseket, majd sütésig a hűtőben pihent)
  3. Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a hústekercseket. (Én egy kicsit olajjal megspricceltem a hústekercseket is)
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. (Én krumplipürét, és párolt lila káposztát készítettem.)
  5. Tálaláskor helyezzük tányérra a töltött pulykamelltekercset, majd kanalazzuk mellé a köretet, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 347
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek